Connect with us

Kerítésen innen

Segítség Juhász Péternek és az Együtt vezérkarának

Juhász Péter
Megosztás

Rédei Éva, az ország talán legismertebb könyvesboltja, a Pozsonyi úti Láng Téka alapító-tulajdonosa gyűjtést indított Juhász Péter és az Együtt párt vezérkarának javára.

1% alatt a párt

Juhász Péter és a párt a mostani választási kampány egy pontján úgy döntöttek, felhagy a taktikázással és csak az ország vegytiszta érdekeit nézki, legalábbis, ami szerintük az. Így minden körzetben visszaléptek, ahol a demokratikus oldalon a maguk indulójánál esélyesebbet láttak.

Szó se róla, sok más párt képviselője köszönheti nekik a mandátumát. A  lovagias tett – ellentétben a népmesékkel – nem a méltó jutalmát nyerte el, éppen ellenkezőleg, a méltó büntetését, hiszen a legtöbb párt érzéketlen maradt Juhászék gesztusával szemben.

Az Együtt tehát nemhogy nem jutott be a parlamentbe, de még az 1%-os határt sem érte el.

Add vissza a babaruhát!

Ha egy párt az 1%-ot sem éri el, akkor a magyar törvények szerint visszajár az államnak a kampánypénz, ez az Együtt esetében közel negyedmilliárd forint, aminek visszafizetéséért a párt vezetősége személyes vagyonával felel.

Juhász Péter a napokban a választók segítségét kérte, össze is gyűlt két nap alatt kb. 50 millió forint, de hol van ez még a teljes összegtől!

És akkor jött Rédei Éva

Az alig 150 centiméteres örök mozgó nő, akit minden igazságtalanság azonnal cselekvésre ösztönöz, csütörtökön betelefonált a Klubrádióba Bolgár György műsorába, és bejelentette, hogy anonim gyűjtést indított Juhász Péterék javára, amihez a könyvesboltban lehet csatlakozni. Rédei Éva igazságtalannak és drámainak érzi, hogy a párt vezetői adott esetben egy életre lehetetlenné váljanak csak azért, mert felelősen viselkedtek.

Rédei Éva a Városi Kurír kérdésére elmondta, hogy a felhívás elhangzását követően szinte perceken belül megérkeztek az első emberek az adományaikkal. Az ötletgazda nekünk is megerősítette, hogy nagyon erkölcstelennek érezné, ha éppen azok rokkannának bele a dologba, akik a legjobbat igyekeztek adni, és saját karrierjüket is háttérbe szorították a jó ügy érdekében. Rédei Éva természetesen  tudja, hogy a Láng Tékában nem gyűlnek majd súlyos milliók, de ami összejön, azt mindenki  jó szívvel adja a bajbajutott párt vezetőinek.

Mi is kérjük minden barátunkat, csatlakozzon valamelyik gyűjtéshez a:

juhasz.peter@egyuttpart.hu címen, vagy a Láng téka könyvesboltban 1137. Budapest Pozsonyi út 5.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük