Amikor a fagyi visszanyal, avagy házhoz ment Hadházyhoz az Origo a pofonért! - Városi Kurír

Sorting by

×

Amikor a fagyi visszanyal, avagy házhoz ment Hadházyhoz az Origo a pofonért!

A kormány-média egyik legtenyérbemászóbb trükkje: a kollégáik “rózsaszín” arccal eljátszva pártatlan kérdezőt meg-megkeresnek egy ellenézik személyiséget és feltesznek neki valami látszólag adekvát, ám nagyon is irányított kérdést. Ezt a trükköt próbálták bevetni legutóbb az origósok Hadházy Ákossal szemben is, ám nála -pestiesen szólva- lyukra futottak.

Hirdetés

Kérdezz felelek!

Az Origo nevű kormánypárti propagandalap megkeresett, hogy „miután a WHO engedélyezte” a kínai vakcinát, „bocsánatot kérek-e”, hogy megkérdőjeleztem a hatékonyságát. Mivel nem bízom benne, hogy pontosan idézik a válaszaimat, itt is közzéteszem – írja közösségi oldalán a képviselő.

  • 1. Az Európai Unióban nem a WHO engedélyezi a gyógyszereket, hanem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).
  • 2. A WHO maga is leírta, amit én többször kifejtettem, hogy nincs meggyőződve a Sinopharm vakcina hatékonyságáról a 60 év feletti korcsoportban. WHO csak annyit állapított meg, hogy a vakcinának nincs jelentős rizikója és van értékelhető hatása fiataloknál, de az, hogy pontosan milyen hatékony, az továbbra is csak egyetlen, emirátusokbeli vizsgálat eredményéből derül ki.
  • 3. A magyar kormány még mindig adós az adatokkal, amelyek a hatékonyságot bizonyítanák. Pedig ezek a kezükben vannak, hiszen egy több százezer fős kísérletet hajtottak végre idős embereken. Mindig elmondtam: az eredmények akár jók is lehetnek. De ha jók az eredmények, de visszatartják azokat, az bűn. Ha rosszak, és visszatartják, az szintén bűn. Ami még bűn: embereket úgy bevonni egy kísérletbe, hogy nem mondjuk meg nekik, hogy abban vesznek részt. Ezért a kormány továbbra is minimum bocsánatkéréssel tartozik.
  • 4. A kormány adós még azzal az adattal is, hogy ki és mennyi pénzt keres a kínai vakcinabizniszen. Én úgy sejtem, hogy legalább 20 milliárd forint profit keletkezett az ügyleten.
  • 5. Továbbra is az a véleményem, hogy helyes dolog oltásra biztatni embereket. Az oltás iránti bizalom azonban nem a milliárdos hirdetésekkel javítható, hanem az adatok teljes átláthatóságával és ellenőrizhetőségével.

És végül hozzátenném:

a Seychelle-szigetek friss adatai nem biztatnak túl sok jóval a kínai vakcinát illetően. Ott az emberek 60 százalékát beoltották azzal és az AstraZeneca Indiában gyártott verziójával, mégis komoly járványhullám tapasztalható. A két vakcina együttesen mintegy 50 százalékos hatékonyságot tudott elérni (az oltottak között feleannyi a megbetegedés, mint az oltatlanok között).

Természetesen ezt a vitát is a kormány fogja megnyerni, hiszen az Origo mocskolódását több millióan fogják látni, az én válaszomat pedig maximum néhány tízezren. Önök, akik olvassák ezt, segítsenek, osszák meg vagy csak beszéljenek róla ismerőseiknek!

Az Origó egyelőre csendes

A bejegyzés közzététele előtt megnéztük az említett kormánypárti portált, mert magunk is kíváncsiak voltunk, hogy szól az ő közlésükben Hadházy képviselő mondandója, de egyelőre az anyag nem került ki az oldalukra. Ha ez megtörténik, haladéktalanul frissítjük cikkünket.

Emlékeznek?

Az Alföldi-Gyurcsány “tengely” SZFE-ügyben – Szeptember elején az Origo a Hír TV nyomán azzal a hírrel állt elő, hogy

Titkos megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc a Színművészeti Egyetemről (…) A megbeszélésén ott volt Karácsony Gergely és Alföldi Róbert is.

Mintha igazi hírportál lenne bármelyik is, még hozzátették:

Alföldi Róbert kérdésünkre nem válaszolt, a Facebook oldalán tett közzé egy posztot, amiben tagadja a találkozó tényét. Gyurcsány Ferenc is a  Facebook oldalán válaszolt és tagadott, ahogy Karácsony Gergely is.

Akkor sajtóper lett a dologból

Az ítélet értelmében szeptember 8-án megjelent cikkükben valótlanul híresztelték, hogy

“Gyurcsány Ferenc a Színművészetiről egyeztetett Alföldi Róberttel és az egyik blokádot szervező hallgatóval”.

A hírportál meg sem próbálta bizonyítani az állítását.

 

hadházy

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.