Kerítésen túlKiemelt hírek

Ara-Kovács Attila mértéktartó, tűpontos elemzése Orbán uniós ámokfutásáról

Orbán és a narancsfej

A legtöbb elemzés, ami Orbán Viktor ön- és nemzetrontó Európai Uniós ámokfutását elemzi, ilyen, vagy olyan okból elfogultnak tűnik. Ara-Kovács Attila viszont annak ellenére, hogy a Demokratikus Koalíció  képviselője, tökéletesen pontossággal írja le közösségi oldalán, mi és miért történik, illetve, hogy mi következik mindéből.

Az igazság órája még nem ez,

de már nyugodtan vehetjük annak egyfajta előórájaként. Ma estig a magyar kormánynak válaszolnia kell: elfogadja-e Európa ajánlatát a következő hét év költségvetését illetően, és az újjáépítési csomaghoz vagy sem.

Ha azt mondja: NEM, ez nem számít vétónak – odáig el sem jut a dolog. Automatikusan életbe lép az előző költségvetés mechanizmusa, a koronavírus következményeit ellensúlyozni hivatott segélyalapból pedig az ország nem részesül.

Cserébe? Cserébe Orbán és csapata búcsút mondhat az Európai Néppártnak is. Óhatatlanul felmerül a kérdés: mi ebben az ésszerűség, mi ebben az üzlet?

Mindössze annyi, Orbán elmondhatják: nem fogadta el azt, amit felajánlottak neki.

Ő ezt azzal indokolja máris: ha a pénzek jövendő sorsát a jogállamiság kritériumához kötik, “ő ezzel öngyilkosságot követ el”.

<<FRISS HÍREINK!>>

Ez tény

Ha a jogállamiság feltételrendszerén belül kell gyakorolnia további politikai működését, nem maradhat örökké hatalmon. Sőt, már a következő választást elveszíti. De mi lesz vele, ha nem vállalva ennek kockázatát, egymaga próbálja az ország gondjait megoldani, szövetségesek nélkül, gyakorlatilag már nem csak az eleve ellenséges szomszédállamok gyűrűjétől körbefogva, hanem egész Európával szemben? Az elmúlt 100 évben volt már erre kísérlet. Az is öngyilkosságnak bizonyult

– fejeződik be Ara-Kovács bejegyzése.

Orbán

 

 

About Author

Szólj hozzá!