Baranyi Krisztina nem áll be Kubatov mögé a sorba

Kubatov Gábor elszámolta magát, amikor feltételezte, hogy elég egy összevont szemöldökű üzenet Ferencváros polgármesterének és mellé egy lufiposzt ígérete és Baranyi Krisztina már utalja is a Kubatov szerinti szokásos évi 50 milliót.

Bácskai János “hagyománya”?

Kubatov üzent az új ferencvárosi polgármesternek, hogy elvárja a jövőben is az önkormányzat eddigi, ötvenmilliós támogatását. Ennek megpecsételéseként bizonyára szívesen venné, ha Ferencváros új polgármestere is beülne a ferencvárosi sportklub elnökségébe, amint elődje Bácskai János, mert mint jelezte, ez „hagyomány”.

Baranyi válasza:

“az FTC elnökségébe kötelező érvénnyel betagozódni meglehet, hogy hagyomány, de őt eddig nem keresték meg ezzel a kéréssel, bármit is nyilatkozik Kubatov Gábor elnök: ha megkeresett volna sem élnék a lehetőséggel.

Ferencváros nincsen Fradi nélkül és a Fradi sincsen Ferencváros nélkül,

de „a” Fradi nem feltétlenül a Kubatov Gábor és a Fidesz által vezetett sportegyesületet jelenti, hanem egy olyan 120 éves hagyománnyal rendelkező egyesületet, ami egy olyan igazi értéke ennek a kerületnek, amit támogatni kell. De hogy ilyen ultimátumszerű és pénzügyi alapokra helyezett hoci-nesze támogatásra lenne szükség, afelől erős kétségeim vannak.”

Baranyi végignézte a sportklubnak adott eddigi támogatások elszámolását

és jellemzően utánpótlás-neveléshez sem kapcsolódó emberek, mint például a gazdasági igazgató, adminisztrációs munkatársak bérét fizette az önkormányzat az éves 50 millió forintos támogatáson belül. Annak ellenére, hogy például egy nehéz körülmények között élő ferencvárosi gyereknek legyőzhetetlen anyagi problémát jelenthet az, hogy versenyszerűen sportolhasson és az utánpótlás-nevelésben részt vehessen. Már maga az éves tagdíj megfizetése is jelentős terhet jelent.

Szerintem közpénzből azokat a kerületieket kell támogatni, akik egyébként a Fradiban akarnak sportolni és ezen keresztül a sportklubot is támogatjuk. Közös érdekünk, hogy az itteni gyerekek is lehetőséget kaphassanak elérni az élsportolói álmokat.

A Hírklikk kérdésére, hogy miként oldják fel a radikális elnökségi invitálás elutasítása után vélelmezhető feszültséget, a polgármesteri válasz elegáns gesztussal jelzi – Kubatov nem fog diktálni az új önkormányzati vezetésnek. Ugyanis:

még ha érkezne is konkrét felkérés az elnökségi poszt felajánlásával, akkor sem élnénk vele, mivel szeretnénk, ha egy kerületi szurkoló kapná meg azt az elnökségi helyet, amit a polgármesternek akarnak felajánlani. Ehhez az önkormányzat annyiban nyújtana segítséget, hogy a felkérés alkalmával az egész kerületet érintő választást kezdeményez a megfelelő személy megtalálására.

A IX. kerület polgármestere szerint

úgy fair, ha nem csak egy elit szurkolói kör, a „keménymag” hanem a kerület szurkolói táborából kerül ki az a személy, aki képviselheti Ferencvárost a Ferencvárosi Torna Klub elnökségében.”

Forrás: hirklikk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük