Sorting by

×

Hadházy: “csak akkor úszhatja meg a jogi felelősségre vonást a Borkai-ügyben a megszüntetési határozat aláírója, ha papírt hoz arról, hogy az aláíráskor beszámíthatatlan volt…

Borkai Zsolt egykori győri polgármester adriai luxus-jachtos botránya kirobbanása után többen tettek feljelentést a korábbi győri ingatlanügyletek miatt, mivel a feltételezések szerint Borkai kompániája húzhatott hasznot az Audi győri gyárának bővítéséből. Szerdai hír, hogy megszüntette a hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és pénzmosás gyanújával indított nyomozást az ügyben az ügyészség arra hivatkozva, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Hadházy szerint a határozatot aláíró Kiss István Zoltán rendőr alezredes csak akkor úszhatja meg ezért a jogi felelősségre vonást

A képen Borkai Zsolt fia villog egy Audiban. Ez nagyon szorosan összefügg a mai gyalázatos hírrel, miszerint vádemelés nélkül zárták le a Borkai ügyben indított nyomozást

– írta a képviselő. “Röviden a megjegyzésem: számítottam rá, hogy a többi feljelentést elkaszálják rövid úton, de nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mit kezdenek az én feljelentésemmel. Nos, a határozatból ez -a Borkai fiát érintő- rész a legfelháborítóbb. Jegyezzük meg a határozatot aláíró Kiss István Zoltán rendőr alezredes nevét, aki egy rendszerváltás esetén

csak akkor úszhatja meg ezért a jogi felelősségre vonást, ha papírt hoz arról, hogy az aláíráskor beszámíthatatlan volt, vagy pedig nyilatkozik arról, hogy ki utasította a nyomozás lezárására.

Bővebben…

a többi feljelentés arra az információra alapozott, hogy az új AUDI gyár helyét már azelőtt tudhatta a jachton coitust élvező polgármester és a fellációt élvező ügyvéd, hogy utóbbi megvette volna az érintett földeket, utóbbi pedig segíthetett átminősíteni a területet. Több információ szerint hivatalos tárgyalás is folyt a jachtozó urak és az AUDI között és erről feljegyzés is készülhetett.

Biztos voltam viszont abban, hogy ezt nem fogja megtalálni a rendőrség, illetve nem nagyon fogja keresni.

A nyomozás lezárása csak a döntési időpontokat forszírozza, egy szót sem szól arról, hogy megkérdezték-e az Audit, hogy mikor kezdtek területet keresni (!) Ami viszont teljesen egyértelműen bűncselekmény, az Borkai Ádám cégvezetői karrierje és a vele járó havi egymilliós fizetés.

Borkai ugyanis egy olyan cégnél lett ügyvezető, amely luxemburgi tulajdonban volt, de a magyarországi képviselője a fellációt élvező ügyvéd, a cég székhelye pedig ugyanennek az úrnak az ügyvédi irodája.

A nyomozás is megállapította, hogy a cég SEMMILYEN GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGET NEM VÉGZETT, BORKAI VISZONT ÉVEKEN KERESZTÜL KIUTALT MAGÁNAK 1 MILLIÓT A CÉGVEZETÉSÉRT, aminek fedezete a luxemburgi cégen keresztül utaztatott pénz, tőke, amit ezzel a cég fel is élt. A rendőrség szerint semmi nem utal arra, hogy itt Borkai Ádám apjának hivatali visszaélését fizette volna meg Rókusfalvi ügyvéd. Ez lehet, de ebben az esetben viszont sikkasztás miatt kellett volna elővenni a fiút, hiszen a cég pénzét egyszerűen kiutalta magának havi milliós részletekben mindennemű munkavégzés nélkül.

Hát ezért ismétlem mégegyszer:

jegyezzük meg a határozatot aláíró Kiss István Zoltán rendőr alezredes nevét, aki egy rendszerváltás esetén csak akkor úszhatja meg ezért a jogi felelősségrevonást, ha papírt hoz arról, hogy az aláíráskor beszámíthatatlan volt, vagy pedig nyilatkozik arról, hogy ki utasította a nyomozás lezárására.”

Háttér….

“2012-ben Rákosfalvy Zoltán, Borkai bizalmasának érdekeltsége felvásárolta olcsón azokat a mezőgazdasági területeket, amelyeket az Audi számára szóba jöhetett majd átminősítést követően adta el a német autógyárnak, pár hónap alatt 6-7 milliárd forintos profitra szert téve. Az eladott földterületen eredetileg 46 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezett győri önkormányzat is, amelyet 87 millió forintért adott el a többségi tulajdonosnak, azaz Rákosfalvy Zoltán cégének. Az osztatlan közös tulajdon tekintetében az önkormányzat rendelkezett megfelelő költségvetési forrásokkal ahhoz, hogy az őt megillető elővásárlási jogokat gyakorolja, azonban a jogszabályok szerint az önkormányzatot haszonszerzési kötelezettség nem terheli”

– olvasható az ügyészségi határozatban, amely megállapítja, hogy az önkormányzat az adásvételnél a rá vonatkozó vagyonkezelői szabályok szerint járt el, így büntetőjogilag nem róható fel, hogy a többségi tulajdoni hányadot megtestesítő ingatlanrészt nem vásárolta fel és törekedett magasabb áron továbbadni.

A nyomozás kiterjedt Borkai Zsolt gyerekének, Borkai Ádámnak havi egy millió forintos fizetésére,

amit a valós tevékenységet nem folytató Akonia Kft. ügyvezetőjeként kapott 2016-tól. Itt az ügyészség úgy találta, hogy a cég rendelkezett pénzügyi műveletek bevételeivel, ami főként kamatbevételekből és árfolyamnyereségből származott valamint a társaság alapítójától kapott kölcsönt és értékpapír értékesítéséből befolyó bevételeket élte fel.

„A lefoglalt dokumentumok alapján Borkai Ádám vonatkozásában olyan adat, tény nem állapítható meg, amely a hűtlen kezelés tényállásának megvalósulását alátámasztaná”

– szögezte le az ügyészség, amely megvizsgálta a Borkai család vagyonát is.

“A Borkai család vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak vizsgálata során megállapítottuk, hogy a család valamennyi tagjának a legális jövedelme fedezte a vagyongyarapodást, így a sokorópátkai ingatlan megszerzését valamint az azon található felépítmények megvalósítási költségét”

– állapította meg a nyomozó hatóság.

A Borkai-ügyben jelenleg két másik szálon folyik nyomozás:

a botrány kiteregető ördög ügyvédje nevű blog létrehozójaként az ügyészség Czeglédy Csaba DK-s képviselőjelöltet a nevezte meg, akit különleges személyes adatokkal való visszaéléssel vádolják, valamint vizsgálják azt is, hogy kik zsarolhatták meg Borkai Zsoltot a hajón készült szexvideóval. (forrás)

 

Hadházy: "csak akkor úszhatja meg a jogi felelősségre vonást a Borkai-ügyben a megszüntetési határozat aláírója, ha papírt hoz arról, hogy az aláíráskor beszámíthatatlan volt, vagy nyilatkozik, ki utasította a nyomozás lezárására!"

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.