Budapesti hétköznapok

Fürjes: ide Buda! – Megtörtént Budavár visszavétele!

Fürjes: ide Buda! - Megtörtént Budavár visszavétele!

“Ide Buda! Ha Karácsonyék valóban demokraták, polgármester-választás következik – V. Naszályi Mártának bizalmi szavazást kell kérnie a választóktól a vereség után!” – vonta le következtetését Fürjes Balázs közösségi oldalán a vasárnapi időközi választás eredményére -ami a kerület 5. számú körzetére vonatkozik- alapozva.

“Budán is megbukott a baloldal, megtörtént Budavár visszavétele!

Vasárnap a Fidesz-KDNP jelöltje, Fazekas Csilla győzött a budavári időközi választáson, ezzel a baloldal elveszítette többségét a képviselő-testületben. Az eredmény Karácsony Gergely és párttársa, V. Naszályi Márta súlyos veresége.

A polgármesterasszonynak le kell mondania bizalmi szavazást kell kérnie a választóktól, utat kell engednie a budaváriak demokratikus akaratnyilvánításának. Új polgármester-választást kell tartani Budavárban, meg kell adni a lehetőséget az I. kerület lakosainak, hogy eldönthessék: V. Naszályi Mártával folytatják, vagy új polgármesterre bízzák képviseletüket!

Az eredmény újabb sárga lap Karácsonynak, V. Naszályi Mártát pedig piros lappal az öltözőbe küldték a Várszoknya budai választói. Győzött a jobboldal, a vereség a baloldal, Karácsony Gergely és V. Naszályi Márta újabb kudarca. Mert a fölényes jobboldali győzelem nem akárhol, nem akármilyen részvétel mellett és nem akármilyen kampány után született!

Az eredménynek önmagán túlmutató jelentősége van. Újabb baloldali vereség hazai pályán! Április óta ez a hetedik baloldali választási vereség Budapesten. A parlamenti választás óta nyolc olyan helyen kellett időközit tartani, ahol korábban baloldali képviselő volt. Mi nyertünk Erzsébetvárosban, Józsefvárosban, a Belvárosban, Rákosszentmihályon, Budafokon, Óbudán és most Budavárban is. (Az egyetlen baloldali siker Újpesten történt – fradistaként no comment. 😉)

A vereség most is hazai pályán érte a baloldalt: ebben a budavári körzetben a 2014-es választások óta minden szavazáson baloldali többség volt! Népszavazás a baloldali városvezetésről, rekord részvétellel! A tétet Karácsony és V. Naszályi emelte meg, Karácsony Gergely tette meg önmagát a kampány főszereplőjévé, ők ketten vitték a baloldal kampányát. Ezzel a főpolgármester tette a polgármester asszony mellett saját teljesítményéről szóló népszavazássá a választást! (Az újabb fiaskó intő példa a főpolgármesternek is, aki a minap elképesztő magabiztossággal vizionált magának győzelmet 2024-re.

Ám úgy tűnik, ahol ő megjelenik, ott inkább viszi a szavazatot, mint hozza.

V. Naszályi Márta és szövetségesei körül rég elfogyott a levegő a budai kerületben

(…) Egy apró kis színes: az I. kerületi időközi választást azért kellett kiírni, mert a nemrég a Momentum elnökévé is megválasztott Gelencsér Ferenc az önkormányzati képviselőtestületből átült a parlamentbe. Arról a Gelencsér Ferencről beszélünk, aki a Szálasi-féle nyilas köszöntéssel buzdította közönségét a Facebook-on. Néhány nappal azután, hogy saját magát kiáltotta ki államférfinak. No comment. Az első kerülettel egy újabb közösség küldött világos üzenetet: nem kérnek az ellenük politizáló, elemi igényeiket figyelembe sem vevő baloldali vezetésből.

Akinek van füle a hallásra, az hallja, mit jelentenek ezek a választási eredmények.

-fejezte be pártja álláspontját tükröző véleménye fejtegetését Fürjes.

Európéer reakció

V. Naszályi Márta polgármester közösségi oldalán reagált a választás eredményére:

“Az I. kerület 5. körzetében ma lezajlott időközi önkormányzati választást Fazekas Csilla (Fidesz-KDNP) nyerte Gratulálok az új képviselőnek és jó munkát kívánok!”Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author