Csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az utca túloldalán, avagy miért fél a Fidesz az Európai Ügyészségtől? - Városi Kurír

Sorting by

×

Csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az utca túloldalán, avagy miért fél a Fidesz az Európai Ügyészségtől?

Emlékeznek még arra, hogy az Országgyűlés fideszes többsége tavaly évvégén egy olyan határozatot fogadott el Orbán Viktor brüsszeli tárgyalásai előtt, amely feltételekhez kötötte azt, hogy a Fidesz miniszterelnöke rábólintson a közös, uniós költségvetésre? – tette fel a kérdést Ujhelyi István közösségi oldalán.

Hirdetés

“Benne volt például,

hogy a magyar kormány bűnei miatt elindított, úgynevezett hetes cikkelyes eljárást a költségvetés és az újjáépítési alap elfogadása előtt le kell zárni, különben nincs magyar jóváhagyás.

Orbán büszke kiskakasként tért haza, mondván okosba’ bezsarolta egész Európát és győzött: minden követelése teljesült.

Ami tudjuk, hogy egy orbitális hazugság volt. A jogállami mechanizmus – amelyről akkor azt mondta, hogy sikerrel “megállította” – január elsejével életbe lépett, a hetes cikkelyes eljárás pedig azóta is zajlik. Olyannyira, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterrel épp most közölték Brüsszelben, hogy még a mostani, portugál elnökség ideje alatt meghallgatást szerveznek az ügyben. Puff neki. Mit is mondana erre Deutsch Tamás? “Ennyi”.

De történt más is, amiről az állami beszámolók nem szólnak:

Didier Reynders uniós biztos azt is közölte Varga miniszterasszonnyal, hogy a Fidesz-kormánynak jó lenne megfontolnia, hogy mégiscsak csatlakozzon az Európai Ügyészség intézményéhez.

Világos és érthető utalás ez azok után, hogy a kormány újjáépítési reformtervét Brüsszel egyszerűen visszadobta annak sajátos közpénzelosztási sajátosságai miatt.

Az Európai Unió megelégelte, hogy lopják az uniós forrásokat, ennek a jogállami mechanizmus elfogadásával vége. A Fidesz nevetséges indokokkal hárította eddig az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, miközben a napnál világosabb, hogy mi a valódi ok: csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az utca túloldalán.

Ez utóbbival kapcsolatban Gulyás Gergely is posztolt egyet kedden

“Így gyárt álhíreket a baloldali média. A magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója kifejezetten baráti volt. Ott voltam, a Bizottság elnöke részéről egy szó sem hangzott el abból, amit a Népszava a szájába ad. Ahogyan Magyarország, úgy a 27 tagállamból 20 másik sem akarja államadósságát további uniós hitellel növelni.

A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet “visszadobni” azt, amit be sem nyújtottunk.

A Népszava régi komcsi szokás szerint hazudik, a 24.hu pedig örömmel terjeszti. Ez nem újságírás, hanem baloldali kampány. Ezek nem újságírók, hanem politikai aktivisták. A 24.hu jelszót válthatna: 24.hu – friss hazugság – valótlan tartalom”

Most legyen okos az olvasó! Ki hazudik? Döntsön mindenki maga!

 

fidesz,

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.