Csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az utca túloldalán, avagy miért fél a Fidesz az Európai Ügyészségtől?

Emlékeznek még arra, hogy az Országgyűlés fideszes többsége tavaly évvégén egy olyan határozatot fogadott el Orbán Viktor brüsszeli tárgyalásai előtt, amely feltételekhez kötötte azt, hogy a Fidesz miniszterelnöke rábólintson a közös, uniós költségvetésre? – tette fel a kérdést Ujhelyi István közösségi oldalán.

“Benne volt például,

hogy a magyar kormány bűnei miatt elindított, úgynevezett hetes cikkelyes eljárást a költségvetés és az újjáépítési alap elfogadása előtt le kell zárni, különben nincs magyar jóváhagyás.

Orbán büszke kiskakasként tért haza, mondván okosba’ bezsarolta egész Európát és győzött: minden követelése teljesült.

Ami tudjuk, hogy egy orbitális hazugság volt. A jogállami mechanizmus – amelyről akkor azt mondta, hogy sikerrel “megállította” – január elsejével életbe lépett, a hetes cikkelyes eljárás pedig azóta is zajlik. Olyannyira, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterrel épp most közölték Brüsszelben, hogy még a mostani, portugál elnökség ideje alatt meghallgatást szerveznek az ügyben. Puff neki. Mit is mondana erre Deutsch Tamás? “Ennyi”.

De történt más is, amiről az állami beszámolók nem szólnak:

Didier Reynders uniós biztos azt is közölte Varga miniszterasszonnyal, hogy a Fidesz-kormánynak jó lenne megfontolnia, hogy mégiscsak csatlakozzon az Európai Ügyészség intézményéhez.

Világos és érthető utalás ez azok után, hogy a kormány újjáépítési reformtervét Brüsszel egyszerűen visszadobta annak sajátos közpénzelosztási sajátosságai miatt.

Az Európai Unió megelégelte, hogy lopják az uniós forrásokat, ennek a jogállami mechanizmus elfogadásával vége. A Fidesz nevetséges indokokkal hárította eddig az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, miközben a napnál világosabb, hogy mi a valódi ok: csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az utca túloldalán.

Ez utóbbival kapcsolatban Gulyás Gergely is posztolt egyet kedden

“Így gyárt álhíreket a baloldali média. A magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója kifejezetten baráti volt. Ott voltam, a Bizottság elnöke részéről egy szó sem hangzott el abból, amit a Népszava a szájába ad. Ahogyan Magyarország, úgy a 27 tagállamból 20 másik sem akarja államadósságát további uniós hitellel növelni.

A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet “visszadobni” azt, amit be sem nyújtottunk.

A Népszava régi komcsi szokás szerint hazudik, a 24.hu pedig örömmel terjeszti. Ez nem újságírás, hanem baloldali kampány. Ezek nem újságírók, hanem politikai aktivisták. A 24.hu jelszót válthatna: 24.hu – friss hazugság – valótlan tartalom”

Most legyen okos az olvasó! Ki hazudik? Döntsön mindenki maga!

 

fidesz,

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az utca túloldalán, avagy miért fél a Fidesz az Európai Ügyészségtől?

  • 2021.05.11 - 17:07
    Közvetlen hivatkozás

    Én tudom biztosan hogy a kormány hazudik immár 11 éve és saját zsebére játszik, de senki nem hülye csak ők maguk, meg is kapják amit érdemelnek,,,Idióta szemét ,hazug és tolvaj banda,, ehhez nem kell média sem ujság !!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük