Mr. Kosaban felébredt a Kósaság és világhírre tör – Rab László szubjektív összefoglalója a 35-ös hétről

Halnippek is lesznek a József nádor téren, olasz eseti bizottság vizsgálja Salvini és a magyar fekete macska összefüggéseit, két színesbőrű igaz magyar hazafi lőtte be a Fradit a főtáblára. Rab László szubjektív összefoglalója a 35-ös hétről.

A sok szemét fa csak hajladozik

Óriási tátogó halnippeket is elhelyeznek a felújított és letérkövezett József nádor téren, a tervek szerint felállítják a Hófehérke és a hét sörte című műalkotást is, már kiírták rá a megnyert pályázatot. Ehhez további fák kivágására lesz szükség, a fákat érthető okokból irtja a Fidesz, hajladoznak, árnyékot adnak, el lehet a derekuk mögé bújni, ami nem teszi lehetővé, hogy közvetlen közelről az állampolgár képébe hazudjanak. A hülyének nézett polgár jól látszódjon, ne legyen lehetősége arra, hogy kapdossa a fejét, mert akkor nem tudjuk beletölteni a sok hülyeséget, mely hosszú távon (2034-ig) biztosítja a minielnököt abban, hogy zsbt (bocsánat, két té, mert befejezett melléknévi igenév) kézzel járkáljon a haverjai közé – erről született a napokban határozat.

A tátogó halnipp, amelyen az látható, hogy a nagy hal majdnem megeszi a kis halat, azért is kerül ki a térre, mert kormányzati haltáphálózatot állítanak fel, itt lesz a szobor közelében a tápelosztó központja, Orbán Viktor, Matolcsy György vagy Polt Péter valamelyik rokona fogja vezetni, még nem lehet tudni, ki ér rá közülük leginkább. Már a herendi Életfa-szobor esetében is alkalmazták a módszert, a közelben van egy Herendi Porcelánbolt, a turisták ott könnyen el tudják verni maradék, egyre értéktelenebb forintjaikat. Egy új művészeti szervezet alakulásáról is beszámoltak. A Dugóhúzó- és Óriáshokedli-szobrokat Koordináló Bizottság a magyar városok főtereinek képét fogja szabályozni. Nem lesz benne köszönet.

Tematizálta a klímatudományt

A minielnök együttérző levelet írt a két szék közül a pad alá esett Matteo Salvininek, aki terveivel ellentétben nem tud szélsőjobboldali kormányt alakítani Olaszországban, marad számára a tengerparti szelfi. Értesüléseink szerint Matteo mellett egy eseti bizottság kezdte vizsgálni, mi lehetett az oka annak, hogy varázslatos mosolyú senkiként ekkorát bukjon a politikában, ez Trump elnök úrnak, Boris Johnsonnak simán bejött, rejtély, hogy miért nem működik Itáliában. A tudós tanácsnokok egyelőre azt állapították meg, hogy a fekete macska effektus lehet az oka mindennek. A képletben Orbán Viktor a fekete macska, akinek gyilkos ölelése elől érdemes lett volna elszaladni. Aki ezt nem vette figyelembe (Mubarak, Berlusconi, Fico, Strache stb.), menthetetlenül lebucskázott a hatalmi grádicson, ez történt most a hajókon menekülők ellen fellépő olasz macskajancsival is.

A magyar minielnök egyébként harcostársának nevezte Salvinit, a tanácsnok, aki a bukást tanulmányozza, arra jutott, hogy ez a magyaroknál bevett szokás, soha nem szabad szó szerint érteni, azt, amit errefelé mondanak, fenntartásokkal kell fogadni, ez különösen érvényes Orbán úrra, akinek mindig a kezét kell figyelni.

 

A tanácsnokok azt is vizsgálják, miért olyan sikeres és okos a magyar mini, és azt állapították meg, ennek az a legfőbb garanciája, hogy hallatlanul művelt, világlátott és tapasztalt harcostársakkal veszi magát körül. Kiemelték ezek közül is azt a Kósa Lajost, akit jelenleg a világ legtöbbször idézett klimatológiai szakértőjeként tartanak számon. Kósa, aki kiválóan ért özvegyek svájci pénzeinek hazai befektetéséhez is, a héten kerek-perec bebizonyította, hogy Amazóniában nem az őserdő ég, csak a bozótos, amivel tematizálta a világ klímatudományát, ezután már semmire sem lehet úgy tekinteni, mint eddig. Sötétben bujkáltunk esőerdő-ügyben, írták a tudományos szaklapok, Mr. Kosa teóriája mindent felülír, a Föld működését is újra kell gondolnunk. A harmadik ok, állították az olaszok, amikor a Salvini-bukással szembeállított Orbán-sikereket vizsgálták, az a mini mérhetetlen jó szíve. És főleg az, hogy soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik nem értenek egyet vele.

Színes magyarokat imád a nép

Két színesbőrű igaz magyar hazafinak köszönhető, hogy a Fradi nevű FTC bejutott az Európa Liga főtáblájára. Az egyiket Franck Bolinak, a másikat Nguen Tocmacnak hívják, meghálálták a fiúk, hogy Magyarország nyíltszívű, őszinte befogadó ország. Lám, nem igazak azok a hírek, hogy ez egy xenofób vidék lenne, ahol egyesek azt találják óriásplakátokra írni, hogy az idegenek ne vegyék el a magyarok munkáját, különben is menjen vissza mindenki Afrikába, oda, ahová való. Ha a Fradi vezetői, élükön Kubatov Gáborral, bedőltek volna ennek, és elhitték volna, amit a kormány idestova öt-hat éve hazudozik, akkor most az FTC maximum abban reménykedhetne, hogy ne kapjon egy hatost Kisvárdán vagy Pakson, az európai álmoknak Boli és Tocmac nélkül sokkal hamarabb búcsút lehetett volna inteni.

Megszerették a Fradi messze földön híres, elfogadó természetű szurkolói is a színesbőrű játékosokat. Amikor az ellenfelek csapatában szúrták ki az efféléket évekkel ezelőtt, az már a múlt, borítsunk rá fátylat, mindenki meg tud változni. A Jobbik Duna-parti cipőkbe köpködő nem is tudom kije szintén úgy gondolta, elindulhat ellenzéki jelöltként, mert most olyan idők járnak, hogy az összefogósdi leple alatt tovább lehet surranni. Fekete-Győrék szerencsére időben észlelték, hogy finoman szólva is szar van a palacsintában, és a náci legényt megállásra késztették. Az pedig – ide jutottunk, nem is tudom, mi lesz így velünk –, fogta magát és visszalépett.

A befogadás és az önmérséklet ezen szép példáival vegyünk búcsút a 35-östől, jöhet a Wass Albert-idézetekkel dúsított tanévnyitós hét az iskolákban, nagyon nehéz lesz túlélni, de megkíséreljük.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Mr. Kosaban felébredt a Kósaság és világhírre tör – Rab László szubjektív összefoglalója a 35-ös hétről

  • 2019.09.01 - 20:24
    Közvetlen hivatkozás

    Annak a tudatában kell leélnem hátralevő napjaimat (Ne ijedj meg, nem sok!), hogy az a város választotta polgármesterévé kósát, ahol aktív éveimet éltem. Azzal áltatnám magam, hogy talán csak később zakkant meg, de hát a fideszesek azért mintha mindig is “furcsák” lettek volna.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük