Connect with us

Kerítésen innen

Orbán beszéd-szivárogtatás a Mészáros-szállodából, a magyar tenger partjáról

Orbán beszéd-szivárogtatás a Mészáros-szállodából, a magyar tenger partjáról
Megosztás

Szerdán kezdődött Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kétnapos kihelyezett frakcióülése. Szokás szerint Orbán Viktor beszédet mondott, amiről most szivárognak ki a részletek.

Hát, ezért kár volt lezárni a várost….

Szokás szerint a Magyar Nemzet adott némi információt a miniszterelnök beszédéről: elsősorban a közelgő választásokról beszélt Balatonalmádiban.

Brüsszelben változásra van szükség

– emelete ki a miniszterelnök.

Európában életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat.

A háborúval kapcsolatban elmondta Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Szerinte az ukránok támogatásának óriási politikai ára van, ezért tüntetnek a gazdák egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében.

Balatonalmádi, 2024. február 21. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP frakcióülésén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Sorban „robbannak” a szokásos patronok….

A magyar baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon. A baloldal zsoldban áll

– jelentette ki a miniszterelnök a portál szerint. A kegyelmi ügyről is beszélt, amely Novák Katalin és Varga Judit távozásával járt. A frakció előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját.

A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket

– mondta el itt is Orbán Viktor. Szerinte nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem egyszerűen hiba volt.

Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül

– idézték Orbán Viktor szavait.

„Megnyerjük…”

A beszéde vége felé a közelgő választások miatt mutatott irányt, felsorolta az előttük álló feladatokat. Szerinte a nemzetközi környezet ebben az évben sokat változhat, de

„júniusig ellenszélben fogunk hajózni, ám a tapasztalt vitorlások szerint ez nem rossz, hanem jó, hisz a nemzetközi ellenszelet be tudjuk fogni a vitorlánkba.”

Azt mondta, hogy az európai parlamenti és az amerikai elnökválasztás elhozhatja a békét végre Európában.

Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most

– jelentette ki, hozzátéve, hogy ezért érdemes dolgozni. Mondanivalóját azzal zárta, amit Facebook-oldalán is megüzent:

„az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni!”

Friss híreink!

Szerző