Connect with us

Kerítésen innen

Indítsunk gyűjtést egy méretes terembérlésre Orbánnak, ahová beférnek az újságírók is!

Indítsunk gyűjtést egy méretes terembérlésre Orbánnak, ahová beférnek az újságírók is!
Megosztás

Ez tényleg nem játja! Magyarország miniszterelnöke baromi nagy szerénységében annyira visszafogja a kormányköltést, ami ugye a mi közpénzünk, hogy nem hajlandó fölöslegesen akkora helységet bérelni a mondandója felolvasásához, ahová beférnek az arra kíváncsi újságírók is.

Segítsünk neki!

Ha a fentiek nem állnák ki az igazságpróbát, akkor ugyan mi magyarázhatja, hogy a nem Fidesz-kompatibilis hírportálok médiamunkásainak kívül tágasabb?

„Nem engedik be Orbán Viktor szombati évértékelőjére a szervezők a 24.hu-t, a Telexet, a Blikket, a Szabad Európát. Szintén így járt az AP hírügynökség, az AFP, a Reuters, a Bloomberg, és a Xinhua regisztrációs kérelmét is biztosan visszadobta a Polgári Magyarországért Alapítvány”

-írta a media1.hu.

A szervezők hivatalosan helyhiánnyal magyarázzák a lépést, de ennek ellentmond, hogy a kormányfő beszédének helyszíne a Várkert Bazár lesz, ott pedig azért nincsenek híján a négyzetmétereknek. Nem először akadályozzák a sajtó szabad működését a miniszterelnök közszerepléseikor. Több lap évek óta nem tudósíthat a Kormányinfó nevű sajtótájékoztatókról, és az évértékelőknél is vissza-visszatérő problémáról van szó.

… hogy ne maradjanak le….

A 24.hu azt írja, azt közölték velük, hogy

az MTI-ről majd leszedhetnek ingyenesen képeket – az állami média tehát ezek szerint jelen lehet.

Ráadásul például a Telex tavaly még készíthetett saját fotókat a helyszínen, tehát akkor meg tudták oldani a szervezők, hogy valahogy beférjen a fotós.

Orbán, a hirtelen szégyellős….

A kormányfő legutóbb akkor tűnt fel a nyilvánosság előtt, amikor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújt be, amely ellehetetlenítené, hogy pedofil bűnelkövetők a jövőben elnöki kegyelemben részesüljenek. Mindez azután vált aktuálissá, hogy Novák Katalin a tavaly áprilisi pápalátogatás alkalmával kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az intézmény akkori igazgatója több gyereket is molesztált.

25. jubileumi….

„Orbán Viktor február 17-én a Várkert Bazárban tartja majd meg idei évértékelő beszédét. Ez az esemény azért kiemelten fontos, mert a kormányfő ezzel nyitja meg a tavaszi politikai szezont, értékeli az elmúlt esztendőt, és felvázolja a jövőbeni, távlati terveket. Az idei lesz Orbán Viktor 25. évértékelője, ugyanis 1999-ben tartott először helyzetértékelő beszédet…”

-írta a Mandiner.

Szerző