Orbán úgy döntött, Jézus Krisztus a következő, akit meghekkel

Évtizedek, sőt talán 1867. május 1-től, a Magyar Királyi Posta megalakulás óta a mindenkori postások életének a karácsonyt megelőző két hónap az egyik legkritikusabb időszak. Ilyenkor szinte egyetlen postás sem lát ki a munkából, a levélkézbesítők is alighanem ebben az időszakban használják el műszak végén otthon a legtöbb kencét fáradt lábaikra.

Angyal száll el a világ felett

Ez az az időszak így Jézus vélt születésének környékén, amikor hirtelen szinte mindenki jó lesz és igyekszik erről közeli és távoli rokonait, barátait is meggyőzni.
Kivétel talán Magyarország ura, a Kis-nagy ember, aki kitalálta, hogy éppen az említett időszakban november és december eleje között akar ismét konzultálni egyet az ő a népével.
Ki tudja, hányadik konzultáció ez? Most a témák között biztosan szerepel:
„A fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyermeket nevelő nők munkavállalásának kérdése is, amelyek kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait.”
Az Orbán-levél – legyünk biztosak benne – előnyt élvez a mi kis szar karácsonyi lapjainkkal, de még a Lajos bácsinak szánt ajcsival szemben is. Nincs mit tenni, még most ízibe fel kell adni a cuccot, hátha ebben a hátralévő pár meleg napban odaér a norvég mintás pulóver és a bojtos sapi a címzetthez.

Polgártárs, légy NER-kompatibilis!

Aki viszont tökéletesen NER-kompatibilisen akar eljárni, annak azt javasolom, hogy idén hagyja ki a posta karácsonyi vegzálását, mert ez a pár nap kell a rákészülésre a konzultációs rohamhoz.
Postások! – már ma este kezdjétek jótékony sós vízbe áztatni lábaitokat! Akik pedig nyavalyognak, hogy de akkor, hogy ér oda a csoffadt kis lapjuk, azok uccu neki, induljanak el és adják át maguk az üdvözletet, vagy csomagot, esetleg kívánjanak szóban boldog konzultációs karácsonyt.
Szentesete pedig énekeljük együtt a kicsit profán, de mindenképpen aktuális dalt:
„Istennek fia, aki született konzultációban, konzultációban,
Ő leszen néktek üdvözítőtök valóban, valóban.”
A „régi karácsonyok szellemeit” pedig együtt röhögjük körbe, hiszen hol lesznek azok olyan rémesek, mint maga a valóság?
Ja, és hogy mit szól apja cselekedetéhez Felház Gáspár, Jézus haverja? Ki tudja?

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük