Banánköztársaság

Az internet nem felejt: Orbán után szabadon

Egy évvel ezelőtt, 2017. február 16-án az volt a hír, hogy az oroszok állítólag egy videóval zsarolhatják Orbánt. Sajtóértesülések szerint létezik egy felvétel, amelyen az látszik, amint a kilencvenes években a bombagyárosként elhíresült Dietmar Clodo pénzt ad át Orbán és Pintér uraknak.

Nem tudom, és akkor sem tudtam, hogy tényleg van ilyen felvétel, vagy csak egyesek képzeletében létezik, de sokat elárul a szereplőkről, hogy a legtöbben nem tartják kizártnak, hogy létezhet.

Ezt írtam akkor erről.

Föld S. Péter

Orbán Viktor kormánya az elmúlt több mint hat évben mindent elkövetett, hogy népszerűtlenné váljon. Nem a lózungok szintjén, mert egy kis hazugságért nem kellett a szomszédba menniük, és nagy hazugságokkal is teli volt a padlás. Amit Orbánék Magyarországgal tettek, annak a töredékébe is belebukott volna már mindenki rajtuk kívül.

Nem sorolom, mert elmondtuk már ezerszer, hogyan bontották le a jogállamot, tették tönkre az egészségügyet, küldték padlóra az oktatást.

Tudjuk, hogy mennyit loptak ezek a derék urak, miként lettek milliárdosok. Már amennyiben valóban azok lettek, és nem Orbán Viktornak, valamint családjának gyűjtögetik a pénzt, a legelőket, a tévécsatornákat, az újságkiadókat.

Mindent tudunk. Ha nem is mindenki, de sokan tudnak sok mindent. És mégis, a Fidesz hatalma erősebb, mint bármikor. Minek kellene ahhoz történnie, hogy megrepedjen a fal és összedőljön az egész avítt, korszerűtlen, hazugságokra épült kártékony építmény?

Most az a legújabb hír, hogy az oroszok állítólag egy videóval zsarolhatják Orbánt. Ezen a felvételen az látszik, amint a kilencvenes években a bombagyárosként elhíresült Dietmar Clodo pénzt ad át Orbán és Pintér uraknak.

Nem tudni, hogy valóban létezik-e ilyen videó, de már az is sokat elárul azt állítólagosan rajta szereplő urakról, hogy nagyon könnyen elképzelhető.

Ezt az információt egyelőre kevesen ismerik Magyarországon, a közmédia, valamint a Vajna-Habony-Mészáros Művek már jó ideje megkíméli az olvasókat a rossz hírektől. Márpedig ez valóban rossz hír azoknak, akik Orbánban és a Fideszben makulátlan erkölcsű, tisztakezű Grál lovagokat látnak.

Ám ha mindenki tudna róla, hogy Orbán és társai gazemberek, nagy valószínűséggel akkor sem történne semmi. Józsi bácsi Dunarettentőn megszívná az orrát a kocsmában, és kérne még egy fröccsöt, és legföljebb annyit jegyezne meg, hogy a politika csúnya dolog, a politikusok pedig egytől egyig patkányok. Mari néni Balatonborzadályon kicsit csóválná a fejét, de aztán tovább etetné a tyúkokat, mert olyan nincs, hogy a tyúk ne kapjon tápot időben.

Ez az ország mindenhez hozzászokott. 2006-ban még be lehetett hülyíteni néhány ezer hülyét, hogy verjék szét és gyújtsák fel fél Budapestet, csak azért, mert az akkori miniszterelnök bevallotta, hogy elkúrták és hazudtak az embereknek.

Ha most Orbán beszédét szivárogtatná ki valaki ugyanezzel, vagy még ennél is durvább szöveggel, az emberek csak a vállukat vonogatnák. Mindenki tudja, hogy hazudnak, mondanák egymásnak az emberek, nincs ebben semmi új.

Ha mindenki mindent tud, akkor biztosan olyanok is vannak, akik azt is tudják, hogy minek kellene kiderülnie ahhoz, hogy Orbánt és rezsimjét elsöpörje a népharag.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó:

Nyomozást rendelt el a fideszes főügyész Dietmar Clodo nyilatkozatai miatt

About Author

Comments (1)

  1. Orbán golyóra érett.

Szólj hozzá!