Skultéti: én küldtem a levelet a főjegyzőnek! – romokban a kormánymédia-felfújt!

Az legújabb kormánymédia-felfújt hamar kipukkadt, de arra mindenképpen jó volt, hogy hívőik igazolva lássák a sulykolt ellenzékalázás jogosságát.

Narancsos bukta!

A Pesti úti idősotthon vezetője a sajtóban megjelent hírekre reagálva közölte, hogy

ő küldte a fővárosi főjegyzőnek azt a levelet, amelyben azt közölte, hogy az intézménynek mindvégig volt orvosa.

Skultéti József nyilatkozatát csütörtökön tették közzé a fővárosi önkormányzat koronavírus-járványról tájékoztató oldalán.

“Szeretném leszögezni, hogy koronavirus.budapest.hu oldalon megjelentetett, Budapest főjegyzőjének szóló levelet én küldtem Szabó Tamás főjegyzőnek, az ott leírtakat továbbra is fenntartom”

– írta az intézményvezető.

Blöff, háromszor is blöff…..

Az ügy előzménye, hogy több hírportálon, például az origo.hu oldalon azt írták: Karácsony Gergely főpolgármester kampányfőnöke írta a levelet, amiről azt állították, hogy az a Pesti úti idősotthon vezetőjéé.

“Hetek óta folyamatosan összevissza beszél Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősek Otthonáról, ahol tömeges megbetegedéseket okozott a koronavírus. A főpolgármester hétfőn egy levelet mutatott be a közösségi oldalán, amivel azt akarta bizonyítani, hogy volt orvos az intézményben (ez azért lényeges, mert az orvost a fővárosnak kellett volna biztosítani, de több bizonyíték is van arra, hogy nem tették).

Azonban, ha tüzetesebben megnézzük az állítólag az intézmény vezetője, Skultéti József által írt levelet, akkor az derül ki, hogy a levél készítőjét valójában Gál Zoltánnak hívják.

Gál. J. Zoltán Karácsony kampányfőnöke volt 2019-ben, és volt a Medgyessy- és Gyurcsány-kormány szóvivője is, közismerten Gyurcsány Ferenc egyik legbizalmibb embere. Karácsony Gergely a lebukás után kínos magyarázkodásba kezdett, állítva, hogy Skultéti levele igenis létezik. Arra azonban nem válaszolt, hogy ha így lenne, miért egy Gál J. Zoltán által írt dokumentumot hozott nyilvánosságra. Erre csak egyetlen magyarázat lehet:

ez az eredeti levél, és nem az intézmény vezetője, hanem Gál J. Zoltán írta. Az ügy felvetheti a magánokirat-hamisítás gyanúját is.”

A koronavírus-járványról tájékoztató fővárosi oldalon a nyilatkozat mellett az olvasható, hogy

“az elmúlt napokban minden magyarázat, tényközlés és cáfolat ellenére a politikailag motivált rágalomhadjáratot folytató lakájmédia képtelennek bizonyult arra, hogy különbséget tegyen” egy e-mail szerzője és a között, akinek a számítógépén a közzétételre alkalmas, úgynevezett pdf-formátum készült.

Ezen az oldalon, éppen annak érdekében, hogy a dokumentumok tartalmát ne lehessen utólag se módosítani, rendszeresen pdf-formátumokat tesznek közzé. Ezúttal is ez történt:

a word formátumban elküldött e-mailt a nyilvánosságra hozatal érdekében pdf-formátumban mentették el, de a tartalom módosítása nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük