Connect with us

Kerítésen innen

Szilárd, a magyar örökség, meg a kun hagyomány az még csak-csak, de a XXI. századi körülmények…. – Cirka 6 milliárd közpénzünkbe fáj Németh közszolga büszkesége

Megosztás

Németh Szilárd: „Magyar örökség, kun hagyomány és világszínvonalú, 21. századi körülmények. Ez jellemzi a karcagi sport- és kultúrcentrum beruházást. Fedett és nyitott focipálya lelátóval, sky box, birkózócsarnok, asztalitenisz-terem, fitnesz központ, erdei futópálya, szabadidőpark, étterem, büfé, szálláshelyek, irodák és a Sámándob.

Szilárd, a magyar örökség, meg a kun hagyomány az még csak-csak, de a XXI. századi körülmények.... - Cirka 6 milliárd közpénzünkbe fáj Németh közszolga büszkesége
Megosztás

Németh Szilárd, a rezsiharcos kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök hétfői posztjából csorog a megelégedettség, amint a sokatpróbált Sámándob – épülő karcagi sport- és kultúrcentrum kombónál tett látogatásáról készíttetett fotók bizonyítják. Ugyan kifelejtette a felsorolásból a mindannyiunktól rekvirált nagyjából 6 milliárd -6.000 millió- közforintot, de oda se neki, a lényeg, hogy büszke….

„Magyar örökség, kun hagyomány és világszínvonalú, 21. századi körülmények”

A kétes hírű Sámándob, ami eredetileg a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjaként szolgált, az expó zárása után két és fél évvel kezdtek lego-darabonként tavaly júliusban hazaszállingózni végső helyükre: Karcagra. A kormány 1 milliárd 108 millió forintot hagyott jóvá 2020-ban a városnak a sámándob újjáépítésére.

(Fincsaság: ahogyan korábban beszámoltunk: minden idők egyik legdrágább kulturális programjának főszervezője, Szőcs Géza egykori kulturális államtitkár, majd expobiztos 2015-ben 5-6 milliárd forintra tette az expo teljes, a pavilon hazaszállításáig értendő költségeit. Akkor 5,2 milliárd forintról cikkezett a sajtó, a pavilon építésére 2,3 milliárd forintot szánt a kormány, a programokra 2 milliárdot adott, majd ezt megfejelte 900 milliós pótköltségvetéssel. A teljes mérleg valahol 8 és 9 milliárd forint között lehet eddig.)

…és jött Varga Mihály és az Ő kisvárosa….

2022-ben jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben a Karcagi Sport Egyesület és Karcag Város Önkormányzatának hirdetménye a Liget utcai Sporttelep rekonstrukciós fejlesztéséről. A közzétett eredmény szerint a ZERON Befektető Zrt. és a Prím Építő Kft. közösen nettó 6 291 390 000 forintért végezhetik el a felújítási munkálatokat. A karcagi fejlesztések támogatásáról – köztük a sportcsarnokéval – 2021 novemberében beszélt Varga Mihály, aki maga is karcagi születésű. A pénzügyminiszter akkor azt mondta,

a többfunkciós sportcsarnok építése mellett további két beruházás is kormányzati támogatást kapott a városban: az egyik a milánói világkiállítás magyar pavilonjának befejezése, a másik a Déli temető ravatalozójának megújítása.

… és jött Németh Szilárd….

Magyar örökség, kun hagyomány és világszínvonalú, 21. századi körülmények. Ez jellemzi a karcagi sport- és kultúrcentrum beruházást. Fedett és nyitott focipálya lelátóval, sky box, birkózócsarnok, asztalitenisz-terem, fitnesz központ, erdei futópálya, szabadidőpark, étterem, büfé, szálláshelyek, irodák és a Sámándob. Mindez példás összefogás, együttműködés eredménye. Gratulálok a Nagykunság fővárosának!”

Szerző