Kerítésen innenBulvár

Vége a kánikulának, ami most jön, az sokkal inkább kellemes, mint forró

kánikula

Ahogy az lemnni szokott, egy szer minden végetér, így van ez az elviselhetelen kánikulával is, végre pontot tehetünk a végére.

Kedd

Napos idő várható, kevés gomolyfelhőzettel. Csak elvétve alakulhatnak ki futó záporok. Mérsékelt É-i szél fúj. Északon 30 fok alatti, délen 30 fok körüli maximum hőmérsékletre van kilátás. Éjszaka csapadékmentes, csillagfényes, eseménytelen időre van kilátás. A hőmérséklet jellemző átlaga (oC): kedd reggel 15 – 19, kedd délután északnyugaton 27, délkeleten 31, szerda reggel 14 – 18 fok körül alakul.

A hét

Szerda változó, mérsékelt vastagságú fátyolfelhőzet, majd délután gomolyfelhősödés zavarhatja a napsütést, de összességében nyárias, meleg idő ígérkezik. Csapadéknak kicsi az esélye, de egy-egy zápor kialakulása nem kizárható. Estére keleten, északkeleten várhatóan feltámad az É-i szél, illetve éjszaka nyugat felől erősebb felhősödés kezdődik. Éjjel, a Nyugat-Dunántúlon jelentéktelen eső is lehet. – Csütörtök a meteorológiai ősz első napja lehűlést és változékonyabb időt ígér. Nyugaton borongós, esős idővel indulhat a tanév, míg a középső és keleti térségben változó felhőzet mellett, napközben kevéssé valószínű csapadék, de élénk, erősödő É-i szél hoz hűvösebb levegőt. Éjszaka már a középső, illetve a keleti országrészben is számítani lehet esőre. – Pénteken kelet felé halad a csapadékmező és felhőzete, mögötte nyugat felől egyre nagyobb területen válik napossá az idő. Keleten kifejezetten hűvös, a Dunántúlon kellemes hőmérséklet ígérkezik. – Szombaton eleinte napsütés, majd nyugat felől felhősödés a legvalószínűbb, és estétől nyugat felől egy csapadékzóna terjeszkedhet majd az ország belső területei felé, ami nagy területen okozhat jelentős mennyiségű esőt.

Orvosmeteorológia

A kissé hűvösebb idő is kedvezően hat ránk. Csökkennek, megszűnnek a korábban, az időjárás által kialakult egészségügyi panaszok. Ha tehetik, használják ki a jó időt, töltsenek minél több időt a szabadban, kiránduljanak.

Írja az EUMET.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Csak vidáman!

Friss!

About Author

Szólj hozzá!