Connect with us

Kerítésen innen

2022, Magyarország: megtámadtak egy „Nyomtass te is!”-aktivistát – „Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, értesse meg híveivel: a kormányhűséget nem ököllel kell kifejezni, hanem a szavazóurnáknál”

Megosztás

Akinek nem ugrana be rögtön, hogy mi fán terem a „Nyomtass te is”: egy „pártoktól független közösségi hetilap és mozgalom, amely a hiteles információktól elzárt településekre juttatja el a valódi híreket” – fogalmazták meg „saját magukat”. Céljukat figyelembevéve egyértelműen kijelenthető, hogy távol áll tőlük minden erőszakos megnyilvánulás, a szó erejében bíznak és hisznek még akkor is, amikor ez a „veszélyes fegyver fegyvertelenekkel” hozza szembe őket.

2022, Magyarország: megtámadtak Nyomtass te is!-aktivistát - "Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, értesse meg híveivel: a kormányhűséget nem ököllel kell kifejezni, hanem a szavazóurnáknál"
Megosztás

Akinek nem ugrana be rögtön, hogy mi fán terem a „Nyomtass te is„: egy „pártoktól független közösségi hetilap és mozgalom, amely a hiteles információktól elzárt településekre juttatja el a valódi híreket” – fogalmazták meg „saját magukat”. Céljukat figyelembevéve egyértelműen kijelenthető, hogy távol áll tőlük minden erőszakos megnyilvánulás, a szó erejében bíznak és hisznek még akkor is, amikor ez a „veszélyes fegyver fegyvertelenekkel” hozza szembe őket.

A hír

Szerda délelőtt Dunabogdányban megtámadtak és ököllel bántalmaztak egy nyugdíjaskorú „Nyomtass te is!”-aktivistát, aki a mozgalom hetilapját terjesztette. Az esetről maga az érintett számolt be, aki elmondta,

amikor a házhoz ért, ott látta az udvaron a lakót, akitől megkérdezte, bedobhatja-e a postaládába az újságot. Mivel nem kapott választ, ezt beleegyezésnek vette, ám amikor tovább ment volna, az illető rárontott. – Kétszer-háromszor ököllel fejbe vágott, majd azt kiabálta, hogy ne hozzam ide ezt a mocskot többször

Az incidensre a szomszéd is kijött, aki többször is rászólt a bántalmazóra. A szomszéd úgy fogalmazott:

„Én is kormánypárti vagyok, mégse csinálok ilyet, ez nem helyénvaló”.

A bántalmazott férfi ezután a társával a közeli szakorvosi rendelőbe ment, látleletet vetetett fel, majd feljelentést tett a szentendrei rendőrségen – írta többek között a Blikk.

Ízelítő a legújabb, 235. számból:

A többi lapszámot ide kattintva olvashatja, nyomtathatja!

A „Nyomtass te is” közleménye

„Szervezetünk nyilvánosan felszólítja a kormányt, hogy hasson oda:

a Fidesz szavazótábora ne félemlítse meg és ne inzultálja azokat, akik önkéntes munkával igyekeznek olyan híreket eljuttatni a falvakba, amelyeket a kormánymédia elhallgat a választók elől. Biztosítsák a sajtószabadság gyakorlását!

Aktivistáinkat gyakran éri szóbeli inzultus, de – egy enyhébb eset után – most fordult elő másodszor, hogy ezt tettlegesség is követte. Ezért fordulunk ezúttal a nyilvánossághoz.

Mozgalmunkat az hívta életre, hogy a Fidesz-kormány valósággal elzárta a kistelepüléseken élőket a hiteles információktól. Ezért vagyunk kénytelenek papíralapon elvinni a falvakba az elhallgatott híreket. Ez ugyanis a minimális feltétele annak, hogy a választásokon valós információk birtokában dönthessenek az emberek.

nyomtass te is

A következő hetekben a Nyomtass te is! mozgalom több ezer aktivistája fogja járni a falvakat. Nem lenne jó, ha ezt olyan légkörben kellene tenniük, hogy félteniük kelljen a testi épségüket.

Nem tekinthetjük szabadnak az országgyűlési választást, ha fizikailag akadályozzák meg a kormánytól független hírek eljutását a szavazókhoz.

Ezért felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy biztosítsa a sajtószabadság gyakorlásának jogát.

Értesse meg a híveivel, hogy a kormányhűségüket nem ököllel kell kifejezniük, hanem majd a szavazóurnáknál.

Fontos leszögeznünk, hogy még az erőszak sem fogja meghátrálásra kényszeríteni a sajtószabadság híveit, nem vagyunk hajlandók félni. El fogjuk juttatni a falvakba a valós híreket.”

Kapcsolódó

 

2022, Magyarország: megtámadtak Nyomtass te is!-aktivistát - "Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, értesse meg híveivel: a kormányhűséget nem ököllel kell kifejezni, hanem a szavazóurnáknál"

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Gabó

    2022.01.21 11:17 at 11:17

    Vehemens, kötekedő, hőzöngő emberek mindenütt vannak. Az aktivistáknak alapfokú önvédelmi kiképzésen kellene átesniük.
    Most a FIDESZ azt hiszi, vezet, ha majd rájön, hogy nem, még több hasonló incidensre lehet számítani. Talán az is segíthetne, ha az aktivisták nem egyedül járkálnának. Ha valamelyiket megtámadják, a társa rögtön filmezze le mobilra, és továbbítsa valamelyik kampánystábnak. Gondolom, ilyen esetekben a személyiségi jog másodlagos.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük