A főváros továbbra sem támogatja a Fudan megépítését - Városi Kurír

Sorting by

×

A főváros továbbra sem támogatja a Fudan megépítését

Hosszú beszélgetést folytattak a főváros és a kerület részéről Palkovics Lászlóval a Fudan Egyetem beruházásról.

Hirdetés

Nagyon embertelen és zsúfolt megoldás

Miután eddig a kormány nem osztotta meg a részleteket, ez most történt meg először. Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina hétfő délutáni sajtótájékoztatón beszéltek a részletekről. Első körben hallgathatták meg a kormány érveit a beruházás mellett, erről szerintük illett volna az állampolgárokat eddig is tájékoztatni.

Amit eddig gondoltak, az állításuk szerint igaz, a Diákváros területén hoznák létre kínai hitelből az egyetemet. Egy nagyon embertelen és zsúfolt megoldás lenne, ahogy a helyszínen megvalósítanák a Fudant.

A miniszterelnök korábban azt mondta, hogy olyan beruházás, amit a főváros nem támogat, nem lesz, jegyezte meg Karácsony. A főváros pedig a ma megismert információk alapján nem támogatja ezt a projektet, ahogy a kerület sem.

Karácsony kijelentette: nem tartja közérdeknek a Fudan érkezését

A főpolgármester szerint Gulyás Gergely és Palkovics László csapatai csapnak össze, de ez a téma állítása őket nem érdekli, hanem a leginkább a lakók érdekeit nézik. Bizonyos kormányzati körökben ráadásul a Diákváros helyszíne már korábban felmerülhetett a Fudan helyszíneként. Félre akarták vezetni a fővárosi és a kerületi vezetést is ez ügyben, mondta.

Karácsony Gergely: “A miniszterelnök szava számukra gránitszilárdságú, vagyis csak az épül, amit a főváros akar.”

A főpolgármester kijelentette, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy a Diákváros megépüljön, a Fudan Egyetem viszont ne.

Baranyi Krisztina: “Mivel a veszélyhelyzet alatt nem lehet népszavazást kezdeményezni, budapesti konzultációt hirdetnek.”

Üzenjünk Pekingnek!

Népszavazást terveznek, aktivistákat az aHang is fog biztosítani ehhez.

 

varosikurir konzultacio a kinai egyetemrol

Az üggyel kapcsolatban nyilvános beszélgetéseket, vitafórumokat is terveznek. Baranyi arra kért mindenkit, menjenek segíteni, konzultáljanak a kínai egyetemről, „üzenjünk Pekingnek.”

Nagyon nehéz belátni, a magyar adófizetőknek miért érné meg ez a beruházás, a hitelkonstrukciót illetően nem volt világos álláspontja a kormánynak, jelentette ki Karácsony. Baranyi Krisztina szerint a népszavazást akár decemberben-januárban, vagy közvetlenül a választás előtt meg lehetne tartani.

A Diákváros a tervezett 26 helyett 5,5, maximum 6-7 hektáron épülne meg Baranyi szerint. Így rendkívül zsúfolt körülmények között tudnának csak létezni, ezt nem fogják támogatni.

Forrás: Magyar Hang

Fudan VK archív!

 

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.05.17 - 16:06
  Közvetlen hivatkozás

  Az emberek kB 75%-a ellenzi a kínai egyetemet Bp-en. Az pedig, hogy orbán még jobban eladósítsa az országot, az egyenesen gusztustalan. Orbán úgy szórja a közpénzt, mint a bolond a lisztet. Teljesen úgy viselkedik, mintha az ő zsebpénz lenne. A fudanról is nyilván egyedül döntött, és ezt a hatalmas adósságot mire föl sózná a magyar emberek nyakába?Nekünk semmi hasznunk nincs ebből. Miért nem viszi Orbán a fudant a fatornyos kis falujába, a stadion mellé? Palkovics azt mondta, hogy a fudan egy ékszerdoboz. Jól mutatna a stadion mellett. Ha Kína itt akar egyetemet, fizessen. De a mi kontónkra orbán ne hozzon ide semmit

  Válasz
 • 2021.05.17 - 16:34
  Közvetlen hivatkozás

  Igen, Kína fizessen, ha itt akar egyetemet, de azt ne a Diák-/vagy Egyetem-/város helyére építsék. Javaslom Debrecent. Sajnos, eddigi tapasztalataim szerint, hiába tiltakozunk, hiába tiltakoznak a polgik, Orbán annyira megnyirbálta az önkormányzatiságot, hogy tehetetlenek. Ezen csak egy ellenzéki választási győzelem változtathatna. Vagy ha a 133 bátorból lenne pár valóban bátor ember, aki nem a vezér érdekeit nézi, hanem a hazáját szolgálja, és nem hagyja, hogy a magyarokat még jobban eladósítsák.

  Válasz
 • 2021.05.23 - 14:43
  Közvetlen hivatkozás

  Felmerült bennem egy szörnyű gondolat. A Fudan, Paks 2 és a kínai vasút egyaránt beleillik a képbe. Mi van, ha Orbán azért hozza be a kínai kommunistákat és az oroszokat, mert tudja, népszavazással léptünk be az Unióba, és azzal léphetünk ki belőle. A magyarok viszont nagyrészt EU pártiak. Ha tehát meg akar szabadulni az EU-ból, most, hogy már nem jön számolatlanul a pénz, ha meg akar szabadulni az EUs ellenőrzésektől, el kell érnie, hogy az EU rúgjon ki bennünket. A sorba logikailag beleillik az is, hogy örökké megvétóz közös nyilatkozatokat, döntéseket, és az is, hogy nem rendel Pfizer vakcinát, mert azt az EU a tagországoknak szállíttatja majd, ha tehát úgy számol, hogy egy vagy két év múlva már nem leszünk tagok, gondoskodnia kell a pótlásáról, saját – vagy kínai, orosz — forrásból. Ez a terv lehet a mögött is, hogy fegyverkezik, számít rá, hogy a NATOból is kirúghatnak bennünket a kínaiak és oroszok miatt.

  Válasz
 • Visszajelzés: Drámai helkyzetben a főváros - Tarlós nem szégyell "dögkeselyűzni" Budapest felett - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.