BanánköztársaságKiemelt hírek

Búcsú a 168órától 2.0 – Lapzsemle plusz

lapzsemle

Az elmúlt héten elbúcsúztattuk a jobb időket megélt 168ÓRA hetilapot. A 2016-ban berendezkedett tulajdonosok új irányba kormányozzák, ki tudja, meddig lehet követni ezen az úton. Szeptember végéig még a régi gárda készíti, de a múlt heti az utolsó lapszám, amit Tóth Ákos és csapata távozásának bejelentése előtt küldtek nyomdába. Nézzük meg, mitől kell elköszönnünk!

Megszentelt elkülönítés

“Nem tekinti egyenrangúnak a kormány az állami és az egyházi iskolába járó gyerekeket” — olvashatjuk a szeptember 12-i lapszám ajánlójában. — ”Ha nem így lenne, nem támogatná őket eltérő mértékben. A Költségvetési Felelősség Intézet számításai szerint az egyházi iskolákba járó diákok után tanévenként 200 ezer forintos, széles körben felhasználható dologi támogatás jár, az állami iskolákban ennek csak 27 százaléka, 55 ezer forint.”
Parádés összeállítás, Barát József interjúival, megszólal Székely János püspök és L. Ritók Nóra. A 168ÓRA szerzőgárdájában ott találjuk Nagy N. Pétert, Ónody-Molnár Dórát, Ceglédi Zoltánt. Nagy beszélgetés Paul Lendvaival is.

Többé egy sort se

Ceglédi Zoltán politikai elemző a lap rendszeres szerzőjevolt, így reagált a változásra: “A holnapután megjelenő 168órában lesz egy cikkem, amit még e botrány előtt adtam le a lapnak. Nem tudom, az új „koncepcióba” egyáltalán belefért volna-e az, amit és ahogy én írok, de megelőzendő a dilemmát, itt közlöm, hogy ezek után természetesen egy sort sem írok többet ebbe a hetilapba.”

Múlt heti publicisztikája arról a cinizmusról szól, ahogyan a “rezsiutalvány”-blöffel a jelenlegi rezsim azokat szívatja, akiknek állítólag segít…
“Egy drágán buta kommunikációs tanácsadó kitalálta. Rezsiutalvány. Fantasztikus, csináljuk – dobolt az asztalon a heti egyeztetésen a legfőbb illetékes. Egy szatyorszemű lélektelen a propagandaminisztériumból kiadta a feladatot, egy tolvaj sportzakós tehetségtelen a kommunikációs ügynökségnél megtervezte. Legyen kék meg arany, legyen odaírva rá nagybetűkkel, hogy REZSIUTALVÁNY. Kinyomtatta, összerendezte.
A Magyar Posta meg fogta a fejét, hogy már megint eldugítják a rendszert, ahol eleve rizikó minden csomag, két hétig megy a levél az egyik kerületből a másikba, és eleve nincs olyan, hogy csak úgy feladod, az meg csak úgy odaér. A túrót.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Érdemes eltenni az utolsó lapszámot. Sajtótörténet.

About Author

Comments (3)

 1. paternoster

  Ez egy hülyeség. 8 ezer alá került a lap, a főszerk megbukott. Rózsa Péter a Klubrádióban a legkeményebben osztotta a Fideszt. Miről beszélünk?

 2. paternoster

  Ez egy hülyeség.
  8 ezer alá került a lap, a főszerk megbukott.
  Rózsa Péter a Klubrádióban a legkeményebben osztotta a Fideszt. Miről beszélünk?

 3. paternoster, köszönet a tájékoztatásért. Egyszerű ez, mint a faék. A 168ÓRA csődbe ment, pont úgy, mint annak idején a Népszabadság, ugye. Legalábbis ezt mondták a felszámolók. A magyar “sajtószabadságban” már semmit sem számít a példányszám, nézettség, hallgatottság. A 168ÓRA állítólag “megbukott” főszerkesztőjének verzióját hallhattuk: feloldhatatlan ellentétek a kiadóval. Közelebbit senki sem tud, csak sejt. Az új főszerkesztő klubrádiós tevékenységénél ezúttal érdekesebb, hogy Köves Slomónak nyilvánvalóan nagyon megfelel a személye. Átmeneti megoldásnak mindenképpen nagyon jó, hiszen paternoster is úgy véli, nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább haladni. Arról, hogy az új ember milyen megbízást kapott, ő már nyilatkozott, de nem lettünk sokkal okosabbak. A Tóth Ákos által említett feloldhatatlan ellentéteket nem pedzegette, ha tud róluk és számára nem annyira feloldhatatlanok, az baj lehet, ha nem is tudja, miről van szó, az is baj.

Szólj hozzá!