Kerítésen innenBulvárKiemelt hírek

Ceglédi Zoltán szerint a 168 óra megszűnt és egy sort sem ír többé a hetilapmaradványba

cegledi-zoltan

Kedden jelentették be, hogy távozik a 168 Óra szakmai vezetése: Tóth Ákos főszerkesztő és a két főszerkesztő-helyettes: Krajczár Gyula és Lakner Zoltán. Az új főszerkesztő az a Rózsa Péter lesz, akinek nemrég műsora indult a Klubrádión Köves Slomó rabbival.

Csak semmi majré…?

Tóth Ákos közösségi oldalán így írt:

“…három évig volt főszerkesztő, szavai szerint amikor vezető lett, hadat üzent a rutinnak, megszokásnak, közhelyeknek, “konfliktusos, nehéz és hosszú folyamat volt, embert próbáló nekem és a szerkesztőségnek egyaránt”. Meg kellett szabadulni azoktól, akik képtelenek az önreflexióra, írja Tóth. “Megpróbáltuk egyfajta műhellyé tenni, ahol jó érzés gondolatokat cserélni, ahol senkinek nem kell tartania attól, ha másként lát dolgokat, mint a többség, mert a véleményét ugyanolyan alaposan megrágjuk, mint a sajátunkét.”

Ceglédi Zoltán politikai elemző rendszeresen publikált a lapba, a hírrel kapcsolatban ezt gondolja:

“Három dolgot szeretnék az alábbiakhoz hozzáfűzni

1. A holnapután megjelenő 168órában lesz egy cikkem, amit még e botrány előtt adtam le a lapnak. Nem tudom, az új „koncepcióba” egyáltalán belefért volna-e az, amit és ahogy én írok, de megelőzendő a dilemmát, itt közlöm, hogy ezek után természetesen egy sort sem írok többet ebbe a hetilapba.

2. Az elmúlt hónapokban növekvő megdöbbenéssel figyeltem, ahogy Köves Slomó ott vigyorog fideszes kampányfelületeken, ahogy csak olyan válaszai vannak, aminek a Fidesz örül, meg ott ácsorog tétován a szülésserkentő fideszes kanbulin. Világos volt, hogy el kell jönnie ennek a pillanatnak. De mivel egyidősek vagyunk, én még látni fogom, amikor kibaszottul megbünteti a sors azért, amit most művelt.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

3. Mivel a Fidesz a Népszabadságnál gyakorolt hirtelenség helyett itt a lassú kivéreztetés mellett döntött, biztosan meg fog jelenni 168óra címen egy hetilap a következő hetekben, hónapokban és talán-talán években is. Lesznek is benne itt-ott jó cikkek, sőt, talán a köztudottan ocsmány nemfizetési gyakorlatot is felváltja egy időre a forrásbőség, megmutatni, hogy minden oké. De a mai készítők távoztával, és a kalkulálható átkalibrálással egy olyan abszurd kiméra jön létre, aminek semmi köze sem a lap történelméhez, sem az elmúlt éveihez. Röviden: A 168ÓRA NEVŰ HETILAP MEGSZŰNT.
Köszönöm, hogy amíg létezett, én is részese lehettem.”

 

About Author

Comments (3)

  1. Orbán András Lajos

    Na akkor ez is elesett, nem mindig értettem egyet a megjelent cikkel, de azért többször igen mint nem, hát hiányozni fog az biztos !!!

  2. Bíró Brigitta

    Sajnálom, szerettem a 168 órát. Ennek is vége. Elvből nem olvasok és nézek orbáni médiát.

  3. Felkészül: HVG.

Szólj hozzá!