David és Victoria Beckham fiuk zsidó esküvőjére készülnek

A Pészach előtti hetet a Beckham család nem a hagyományos rítusos takarítással fogja tölteni, hanem azzal, hogy megünnepeljék David és Victoria legidősebb fiának, Brooklynnak az esküvőjét Nicola Peltz színész- és örökösnővel.

Brooklyn és Nicola

Az április 9-i esküvőről szóló hírek szerint a ceremónia és az ünnepség a vártnál több hagyományos zsidó elemet tartalmaz majd a két család közös öröksége, hagyományainak tisztelete  miatt. Az esküvőt eredetileg tavaly tartották volna, de a járvány miatt elhalasztották. A Mirror szerint Brooklyn és menyasszonya hüpe alatt (zsiadó esküvői sátor, baldahin szer.) fogad egymásnak örök hűséget, sőt, úgy tűnik, a szertartás után egy ketubát, hagyományos zsidó házasságlevelet is aláírnak – írja a The Jewish News.

Backham

A vérvonal

Brooklyn dédapja, Joseph és Nicola apja, a milliárdos üzletember, Nelson Peltz egyaránt zsidó származásúak. Ugyanakkor Nicola édesanyja, Claudia nem zsidó. Ennek ellenére a hagyományok semmibevételével, rabbi vezeti majd a szertartást.

Beckham és a judaizmus

Ami az egykori válogatott futballistát, David Beckhamet illeti, ő még jobban érdeklődik a zsidó dolgok iránt: a Tatler magazinnak elmondta, hogy szeretné, ha minél több zsidó elem lenne az esküvőben és felidézte, mennyire szerette a zsidó táncot, amikor gyerekként zsidó esküvőkön vett részt a nagyapjával. Beckham egy héber áldást is szeretne elmondani az ifú párra a hüpe alatt.

-íra A Kibic  a The Jewish News-hivatkozva.

Ilyen egy hagyományos zsidó lakodalom….

 

(Ez történt  eddig a mai napon a VK szerint!)

 

Backham

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük