Életképtelen tudóskák. Megérdemlik sorsukat, ha ennyire nem képesek követni a kormányzati jó példát – Napi Lendvaiság

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most keddi gondolatait olvashatják tűzijáték- és még mi minden-ügyben.

Egyre többe kerül az országnak ez a tűzijáték

Most éppen két elismert, többszörösen kitüntetett szakembert veszítünk el. Palkovics miniszter azonnali hatállyal elbocsátotta az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, mert a nagy valószínűséggel előrejelzett vihar augusztus 20-án este végül nem érte el Budapestet. Megjegyzem, nekem már rég gyanúsak voltak.

Tessék elképzelni, az egyikük sok évvel ezelőtt egyszer Soros-támogatással vett részt egy nemzetközi konferencián! Ezek után nem is csodálkozom semmin.

Hogy Orbánnak ennél nagyobb támogatást adott Soros?

Na de Orbán nem jelzett előre egy árva csepp esőt sem! Mert benne van nemzeti érzés, ugyebár. Nem úgy a meteorológusokban. Sőt, ő annyira utál mindenféle előrejelzést, hogy még a választási programoktól is tartózkodik. Jó okkal.

Mert ha mégis komolyan vesszük, hogy mindenkit kirúgnak, akinek jövendölései nem jönnek be, ki maradna a mi jó kormányunkból? Többé nem számíthatnánk sem Palkovics, sem a többi kormánytag áldásos tevékenységére.

És -elképzelni is borzalom- még a miniszterelnökére sem

Nekem úgy tűnik, előrejelzéseik ellenére nem lett pl.

  • gránitszilárdságú Alaptörvény,
  • fejlődő oktatás és egészségügy,
  • egyetemi autonómia,
  • nyugdíjvédelem,
  • erős forint,
  • tűzön-vízen át rezsicsökkentés,
  • kisvállalkozóbarát politika,
  • sikeres védekezés előbb a járvány, majd a gazdasági válság ellen,
  • mindenhol 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék (ahol igen, ott most nyögik a 3 gyerek tanévkezdésének költségeit, számolják, hogy a 3 szoba közül melyik maradjon fűtetlen, és hogy miből lesz benzin a 4 kerékhez).

És senki azt sem mondta, hogy pardon, tévedtünk, nem így alakult

A Meteorológiai Szolgálat viszont elnézést kért. Ahelyett, hogy mellüket verve ragaszkodtak volna ahhoz: igenis volt vihar, aki nem látta, mind hülye vagy a nép ellensége. Vagy legalább mondták volna azt, hogy erről is Brüsszel tehet. Hát ezt hibázták el! Életképtelen tudóskák. Megérdemlik sorsukat, ha ennyire nem képesek követni a kormányzati jó példát.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.