Falus András immunológus: súlyos szakmai hiba volt a hatalom részéről az idősebbeknek adni a kínai vakcinát

Falus András immunológus szerint súlyos szakmai hiba volt a hatalom részéről az idősebbeknek adni a kínai vakcinát, úgy véli, harmadikként mRNS-alapú oltóanyagot kéne kapniuk. Falussal egyetért az érintettek többsége is, akik tiltakoznak a Sinopharm ellen, ha felvetődik a lehetősége, hogy azt kapják harmadik oltás ként.

De hol marad a bocsánatkérés?

Orbán Viktor: „Ezt a politika nem tudja eldönteni, ezt az orvos szakemberekre kell bíznunk”

Lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét augusztus elsejétől Magyarországon – jelentette be alig néhány napja a miniszterelnök. Az állami rádiónak adott interjúból az derült ki, hogy azt oltóhelyet kell felkeresni, ahol az illető az előző oltásokat kapta – és az orvos dönt, melyik vakcinát adja be.

Súlyos szakmai hiba volt az időseknek adni a Sinopharmot

A fiatalabb korosztályt is veszélyeztető delta-variáns gyors terjedése és az idősek körében vitatott hatékonyságú kínai vakcina miatt is fontosnak tartja a harmadik oltás lehetőségét. Falus András immunológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Magyarországon a 60 éven fölüliek közül több mint félmillióan kapták a Sinopharm oltóanyagát, ez Falus szerint

„egy szubjektívnak látszó, improvizatív döntés volt a hatalom képviselőitől (…)Nem vették figyelembe sajnos – és ez egy súlyos szakmai hiba, óriási emberi felelőtlenség –, hogy maguk a kínaiak jelezték, hogy 59 év alatt használják csak az ő vakcinájukat, mert erre próbálták ki. Tehát a kínaiak ilyen értelemben rendkívül becsületesen és korrektül figyelmeztették a felvevő országokat, hogy idősek ne kapják.”

Az immunológus által megbízhatónak tartott adatok alapján a 60 éven felüli Sinopharmmal oltottaknál az emberek 25-30 százaléka nem termel neutralizáló ellenanyagot, olyan ellenanyagot, ami megakadályozza a vírust, hogy fertőzzön. A nyolcvan év felettieknél az ellenanyaggal nem rendelkezők aránya már 50 százalék felett van.

Falus szerint:

„a hatalom elemi kötelessége, hogy most minden olyan idős ember, aki Sinopharmot kapott, részesülhessen egy megfelelő antitest vizsgálatban, megfelelő egészségügyi felmérésben és kaphasson egy harmadik oltást. Ennek az én személyes véleményem szerint Pfizernek vagy Modernának kell lennie.”

Civil szerveződés a Facebookon

A „Sinopharm vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményekkel” nevű csoportnak a kezdetek óta egy harmadik oltás a célja. Az alapító Englohner Beáta édesanyját félti, akinek a mérések alapján nem volt elegendő antitest a szervezetében a kínai oltás után. Szeretnének harmadik oltást, de nem a kínait.

„Nem, szó se lehet róla, emiatt egy kicsit aggódunk is, mert bejelentették azt, hogy lesz harmadik oltás, azt még nem mondták meg, hogy mivel”

– mondta a csoport alapítója. Attól tart, hogy mivel a miniszterelnök bejelentése alapján ugyanoda kell menni a harmadik oltásért, ahol az előzőeket kapták, így nem lesznek elérhetőek számukra az mRNS-alapú vakcinák.

„Bezzeg” Budapest

A főváros a hónapban ingyenes antitest vizsgálatot biztosít a 60 év felettieknek. A kilencedik kerületi szakrendelőben az a tapasztalat, hogy az idősebbek a kapott oltástól függetlenül élnek a lehetőséggel.

„Az Európai Unió által elfogadott oltásokkal rendelkező páciensek is kíváncsiak, hogy éppen most hogy áll a védettségi szintjük”

– mondta dr. Kósa Éva, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató általános igazgató-helyettese.

A főpolgármester álláspontja szerint a 60 év fölöttiek esetében a Sinopharmmal oltottak nem kaphatnak újabb kínai vakcinát. A korosztálynak ingyenes állami antitestvizsgálatot követelt, és arra szólította fel a kormányt, hogy kezdjen tárgyalásokat Kínával a vakcinák visszavásárlásáról. Írta meg az Euronews.

Kapcsolódó

 

Falus

14 thoughts on “Falus András immunológus: súlyos szakmai hiba volt a hatalom részéről az idősebbeknek adni a kínai vakcinát

 • TISZTÁZZUNK VALAMIT !!!
  Egész Kínában ezzel a vakcinával győzték le a vírust ugyebár.
  És akkor most jönnek nagyokosok, hogy de….
  Na menjen mindenki a fenébe.
  Kilóg a lóláb, hogy libsi politikai megrendelésre készült vélemények.

 • Megint kimagyaraázza magát ez a szemét népgyilkos, mindig más a hibás, de ott van a kedvence vén szipirtyó Cecilia, mi van mire volt ö a nagy állami tanácsadó és kedvenc,
  ? vén rohadék, mind kapja meg a kinai vakcinát

 • Te idióta nem tudsz olvasni, barom IQ null, a kinaiak sosem használták fel csak fiatalok körében, te agyhalott fidesz szemét, remélem azzal oltottak és fognak, mind a rohadék fenti barátaid

 • gina
  2021.08.03 – 18:29
  Te idióta…barom IQ null…te agyhalott fidesz szemét… rohadék
  gina
  2021.08.03 – 18:27
  ..szemét népgyilkos…vén szipirtyó Cecilia..vén rohadék
  ***
  Szivi, ez a te IQ-d ?

 • 1. Nem győzték le, újra ott a vírus.
  2. Kínában a fiatalokat, középkorúakat oltották, tehát a termelőerőt, legalábbis így olvastam, és nincs tapasztalatuk arról, hogyan hat az idősebbeknél a vakcinájuk. Nem véletlen, hogy nem adják ki az ellenzéknek az anyagokat.
  3. Tény, hogy a kínai vakcina felgyorsította az oltottságot, de szerintem is fiatalabbaknak kellett volna adni, semmiképp nem a 70 fölöttieknek.
  4. Most pedig rohadtul lemaradtunk, vánszorog az oltakozás, ráadásul az emberek már nem hordanak maszkot, hiszen OV is eldobta, úgy tesznek, mintha biztonságban lennének, és attól félek, ennek még meglesz a böjtje.
  5. És ami a sikeres védekezést illeti: 30ezer halott nem siker, egy normális miniszter, vagy főmufti rég lemondott volna.

 • Gabókám, a kínai az elöltvírusos egyetlen évszázados tapasztalaton alapuló HATÉKONY ellenszer, minden korosztályra.
  Az időseknél a korból adódó lassú ellenanyagtermelés miatt kevésbbé hatékony.
  A többi baszki egy lutri, egy kapkodva összecsapott, az időhiányból adódóan ellenőrizetlen dolog.

 • Ne akadályozzuk azoknak a szerencsétlen 60 év felettieknek a kínai vakcinával való beoltását akik azt szeretnék.Ők még hisznek a tízparancsolatban meg ebben a dilettáns kormányban. Családnak pedig őszinte részvétem.

 • Nem évvel a vakcinával. Időseknek eleve nem adták. (Szovegértelnezés még van,?
  Kínában nagyon durván szeparácóval, kontaktkutatással,- valamint sumáksággal- győzték le.
  Bár az adataik nem transzparensek, fogadjuk el. De azok a módszerek amiket itt a fertőzöttek elkülönítésére csináltak, csak diktatúrában szokásos.

 • Az ellenanyagvizsgálatok eredménye is mindig a titkos bolsilibsibibsi, LMBTQ, no és természetesen a sorosbérenc szervezetek megrendelései, igényei szerint alakul, ugye, kedves Neaddfel? Erősítsen már meg kételyeimben! 😁😁😁✌️👍

 • Igen a fidesz söpredék nem ért más irásból, látom vetted is, proli !!!!

 • Te úgy értesz a virusokhoz és a vakcinákhoz mint urad a zsiros cigány, hahahahhah téged macskapisivel is beolthatnak ha OV agyhalott mondja, ez a magas IQ tok

 • Rossz a neved proli, inkább „add fel” jobb lenne , mert annyira buta és primitiv agyhalott fidesz szektatag vagy ,hogy neked mindegy, a fü piros ha cigány urad mondja hahahhaha

 • Pingback:

 • Neaddfel!
  Ha olyan nagyon jó a kínai vakcina, akkor vajon Kína miért vásárolt 100 millió adag pfizert? A kínai a 60-on felülieknél egyáltalán nem volt hatásos. Köszönhetik orbánnak, aki egyszemélyben döntötte el, hogy a kínai nálunk jó lesz a hatvanon felülieknek. Se orbánnak, se a többi semmihez se értőnek nincs helyük a járványkezelésben. Jó lenne, ha a szakemberekre bíznák, és eltakarodnának onnan, amihez még csak nem is konyítanak. Röhej, amit orbán, és a bandája csinált eddig is. Minden normális országban automatikusan nyilvánosságra hozták a járvánnyal kapcsolatos dolgokat, az orbán-bandától ki kellett perelni. Röhej, amit ez a kormány csinál. Nem véletlenül halt meg egy városnyi ember

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük