Kiemelt hírekKoronavírus

Egyre fiatalabb gyerekek számára elérhető a koronavírus-vakcina

pánikbeszerzés,

Már csecsemőket is oltana a Pfizer  koronavírus-vakcina alkalmazásával. A cég  hathónapos kortól szeretné engedélyeztetni a vakcináját. Az engedély, legalább is az USÁ-ban novemberben alighanem meglehet. 

Ezért érdemes beoltatni a gyerekeket

A Pfizer és a BioNTech vakcinája novemberben kaphat engedélyt az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletétől (FDA) a 6 hónapos és 5 éves kor közötti gyermekek számára történő alkalmazásra – mondta Frank D’Amelio, a vállalat pénzügyi igazgatója a Politicotudósításában.

Jelenleg az Egyesült Államokban a 12-15 éves korosztály tagjai is megkaphatják a Pfizer-BioNTech vakcináját. A Pfizer korábban jelezte, hogy az 5-től 11 évesig terjedő korosztálynak beadható koronavírus-vakcinát fejlesztettek ki. Ezek szerint ennél is fiatalabb korosztályokra kezdi el a vakcinája engedélyeztetését. Terveik szerint októberben indítják az engedélyeztetési folyamatot, és már novemberben oltanák a legfiatalabb korosztályt is. Mint arról beszámoltunk, az FDA augusztus végén hagyta jóvá a Pfizer és a BioNTech vakcináját, így ez volt az első COVID-19 vakcina, amit teljes mértékben engedélyeztek az Egyesült Államokban való használatra.

Egy nagyon veszélyes tévhit

Még mindig tartja magát a tévhit, hogy a gyerekeket nem érinti a koronavírus-fertőzés, holott ez nem igaz – mondta Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. A szakember arról is beszélt, mely COVID-19-hez kapcsolható tünetek gyakoriak a kisebbeknél.

Az általános tünetek mellett a gyerekeknél a hasi vagy enterális tünetek (pl. hasfájás, hasmenés) is nagy százalékban megjelennek koronavírus-fertőzés esetén – szögezte le Póta György az ATV Start című műsorban. A gyermekorvos felhívta a figyelmet, hogy az ősz beköszöntével nemcsak a koronavírus jelenik meg újra, hanem az összes többi vírus is, amelyek a közösségbe kerüléssel minden évben felütik a fejüket. Figyelmeztet  a Házipatikára hivatkozva a Respublika.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

koronavírus-vakcina

Szólj hozzá!