Sorting by

×

Visszatér a tavasz – Napfényes hétvége

Nagy valószínűséggel végre tartósan visszatér a tavasz, és napos kellemes hétvége elé nézünk, ígéri az időjárásjelentés. Annak ellenére is, hogy a gyönyörű idő nem lesz zavartalan, azért többnyire nem lehet ok panaszra.

Péntek

A reggeli időszakban lehet néhol párásság, mérsékelt felhőzet, majd nagyrészt kitisztul az ég és napos idő válik jellemzővé. A napsütést délután gomolyfelhősödés zavarhatja meg. Jelentős csapadék nem várható, elvétve, elsősorban keleten, délkeleten kialakulhat egy-egy helyi, jelentéktelen zápor. Mérséklődik, de a keleti országrészben még meg-megélénkül az ÉK-i szél. Éjszaka változóan, zömében gyengén felhős, csillagfényes idő várható mérsékelt légmozgással.

Szombat

Alapvetően napos idő lesz, gomolyfelhőkkel. A Tiszántúlon és a déli térségében kialakulhatnak gyenge záporok, másutt nem valószínű csapadék. Általában gyenge vagy mérsékelt K-ies légmozgás lesz jellemző.

Éjszaka jelentős változás nem történik az időjárásban.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

péntek reggel +2 – +9,

péntek délután +18 – +20,

szombat reggel +5 – +9,

szombat délután +18 – +21,

vasárnap reggel +6 – +11 fok körül alakul.

Vasárnaptól szerdáig

Egyre fülledtebbre fordul időjárásunk, és ezzel együtt labilisabbá is válik a légköri helyzet. Átmeneti napos időszakokat erős gomolyfelhősödések követnek, és szórványosan záporokra, zivatarokra készülhetünk. Általában nem az egész országra lesz jellemző a csapadék, naponta más és más országrészekben lehetnek jellemzőek.

Orvosmeteorológia

Pénteken és szombaton frontmentes, tavaszi időnk lesz napsütéssel, elvétve záporral. A korábbi front okozta tünetek enyhülnek, megszűnnek, amennyiben mégis erősödnének, illetve új tünetek jelentkeznének, azok hátterében nem a légköri változások valószínűsíthetőek.

Allergia híradó

A jelenleg virágzó növények közül elsősorban a platán, a tölgy, a ciprus- és tiszafafélék okoznak allergiás panaszokat, de erősödőben van a pázsitfűfélék virágzása is, melynek pollenje sokaknak okoz olyan kellemetlen tüneteket, mint orr- és szemviszketés, tüsszögés, torok kaparás, orrfolyás. Allergológus szakorvos segítségével már nagyon jól lehet a tüneteket mérsékelni.

Forrás

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.