Connect with us

Kerítésen innen

„Eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól , vízvezetékhálózattól…” mit tett az unió értünk?

Megosztás

A kormánykommunikáció hajlamos bagatellizálni azt, amit az Európai Unió a tagországainak juttat. Azt szeretik kidomborítani, hogy mit vesz el, mibe akar beledumálni, szóval az olvasatukban – és mindent megtesznek azért, hogy a mienkben is – Magyarországnak nem jó „bolt” a tagság.

unio
Megosztás

A kormánykommunikáció hajlamos bagatellizálni azt, amit az Európai Unió a tagországainak juttat. Azt szeretik kidomborítani, hogy mit vesz el, mibe akar beledumálni.  –Azt sugallják, hogy Magyarországnak nem jó „bolt” a tagság.

Mit még…?

„Az európaiak kérdésére, hogy mit is tesz értük Európa, az Európai Parlament új weboldala érthető, zsargonmentes választ ad. A weboldal értékes eszköz lesz ahhoz, hogy az Uniót közelebb hozzuk polgáraihoz”

– mondta az EP elnöke, az olasz Antonio Tajani, amikor szerdán bemutatta a weboldalt

Napi 2.200 milliárdot kapunk az Uniótól, hogy leszokjunk a hátranyilazásról és a szotyiköpésről ….

.Az „Európának köszönhetjük” című internetes oldal konkrét projekteket sorol fel, például hogy a Dél-Alföldön EU-s pénzből öntözőrendszereket építettek, az egyik szegedi kórházban bővítették a idegrehabilitációs osztályt, Makón pszichiátriai nappali kórházat alakítottak ki, megépült az M43-as autópálya Szeged és a román határ között, oktatási együttműködés indult a magyar-szerb határtérségben.

Régiók és témák szerint lehet böngészni

az EU-s projektek közül. Közel 1800 történet várja az olvasókat, 400 témában, olyanokban, mint például: hogan befolyásolja az Unió a családok életét, az egészségügyet, a hobbikat, az utazást, a biztonságot, a fogyasztói választásokat vagy a szociális jogokat? Hogyan támogatja az EU az egyes szakmákban dolgozókat, a méhészektől kezdve a sörfőzőkig? Mit tett az Unió a sportot, a vidéki turizmust, az internetezést vagy a tévézést kedvelőkért?

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük