Érdi vagy? Fizess 400 millió forintos kártalanítást - T. Mészáros "hagyatéka" szeretett városának - Városi Kurír

Sorting by

×

Érdi vagy? Fizess 400 millió forintos kártalanítást – T. Mészáros “hagyatéka” szeretett városának

Mit gondolnak, ki miatt kell az érdieknek több mint 400 millió forintos kártalanítást fizetniük? Nem mondom, hogy nem fogják kitalálni, mert ki fogják: T. Mészáros András bukott fideszes polgármester miatt, aki valahogyan, amióta elveszítette a választást, több büntetőügy főszereplője közt is szerepel – hívta fel a figyelmet Bősz Anett közösségi oldalán.

Hirdetés

Ez itt most egy olyan, amiben T. Mészáros pusztán egy kicsinyes bosszútól vezérelve, egyszerűen el akarta lehetetleníteni egy vállalkozás fejlesztését, ezért szánalmas módon, visszaélt hatalmával, ami most, évtizedes pereskedés után, nem pusztán az elmaradt adóbevételekbe, de súlyos adóforintokba kerül az érdieknek.

Nézzük a részleteket!

A vállalkozás 2001-ben megvett egy gazdasági területet, 2007-ben meg is állapodott az önkormányzattal, környezetbarát ipari építési övezetben kezdhette volna meg tevékenységét, csakhogy T. Mészáros akkor sem adhatott mást, csak ami lényege, összeveszett a vállalkozással, és átminősítette a területet sport- és rekreációs célú területté, amivel a terület értéke nagy részét elveszítette. (Emlékeznek, ugye? Érd az a település, amely ma azért jár a legrosszabbul a megyei jogú városok közül, mert a 13 éven át T. Mészáros András és csapata által vezetett településen nem létesült elégséges számú beruházás, hogy a helyi adóbevételek biztosítsák a költségvetés működtetését, ezért szorult rá Érd a központi költségvetés támogatására évek óta, még a működési költségvetést tekintve is, amit a Fidesz egészen addig fizetett is, amíg T. Mészáros garázdálkodott a város élén.)

De vissza a történethez:

a vállalkozás tulajdonosai elmentek a kormányhivatalhoz kártalanításért.

A hivatal 208 milliót ítélt meg azonnal, hiszen a polgármester cselekedete jogtalan volt. T. Mészáros folyamatosan veszítette a pereket az elmúlt szűk évtizedben, míg végül, a jelenlegi városvezetés ezt a szégyent is megörökölte a helyi Fidesz egyik sötét nagyurától: most, a Kúria ítélete 425 millió forintról szól, ahol a késedelmi kamat meghaladja a tőkét, vagyis T. Mészáros elmúlt években való szórakozása drágább az adófizetőknek, mint maga az ősbűn.

Értik, igaz?

Az az ember, aki 13 év alatt képtelen volt egy, önmagára valamit is adó ipari parkot fejleszteni, aki miatt Érd változatlanul szégyenpadon ül, hazánk tizedik legnagyobb városaként porban, sárban jár, földutakon szenvednek tengelytörést az emberek, csúsznak bele az árokba, amikor felelős sofőrként lehúzódnak az útról, és megállnának telefonálni. Ez az az ember, akinek a felesége végigrodeózza 15 millió forint miatt a kormánypárti sajtót, mert szerinte az eltűnt. Nem, Zita, nem tűnt el, csak már nem gazemberek diszponálnak fölötte, ugyanúgy, ahogyan a város pénze fölött sem. Csakhogy most, még a bukás után is, mintha csak kinyúlt volna valaki a sírból, és örökségként hagyott volna nem csak egy szégyent, hanem egy kifizethetetlen fizetési kötelezettséget is.

Ezek az emberek azok, akik egyébként a hátuk mögött még a saját szavazóikat is „pórnép”-nek szólították, és ezek azok az emberek, akik annak ellenére buktak itt egy óriásit, hogy Kopor Tihamér párttársuk nyilvános nyomdában másoltatta le a Kubatov-listát, amiről elvittek mindenkit, és pöffeszkedve mentek be az érdi Vigadóba, ahonnan szaladgáltak a választási eredmény kiderülése után a városházi irodákba, hogy elvigyék a dobozaikat.

Ezek azok az emberek, akik semmit sem hagytak erre a városra, csak szekrényből kidőlő csontvázakat, és egy ötmillió forintért felfestett, vesszőhibás feliratot, hogy

„Érd a mi városunk”.

Nem, András, nem az önöké. Önök csak börtönbe való gazemberek, akik most ismét többszáz millió forintot vettek ki az érdiek zsebéből. Szégyen, szánalom, gyalázat.

(Fotó: Balogh Alex)

 

érd

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Érdi vagy? Fizess 400 millió forintos kártalanítást – T. Mészáros “hagyatéka” szeretett városának

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.