Gundel Takács Gábor világlátását is megzavarta a hirtelen jött "pozíció"? - Városi Kurír

Sorting by

×

Gundel Takács Gábor világlátását is megzavarta a hirtelen jött “pozíció”?

Gundel Takács Gábor eddig igyekezett kimaradni a politikai csatározásokból, de még a nagyotmondásokból is. Amit gondolt, azt mondta, arról írt. Az elmúlt év végén például közzétette véleményét a Szájjer-ügyről  is, hogy szerinte hazugság egyszerűen hibának nevezni a történteket. Most azonban, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke lett, sokkal megfontoltabban nyilatkozik úgynevezett kínos kérdésekben, ilyen a “térdepelni, vagy nem térdepelni” témája is – a Hetek szerint.

Hirdetés

A decemberi véleménycikkéből:

„Ha valaki hűtlen, jogszabályt szeg, szökést kísérel meg a rendőrség elől, kábítószert találnak nála, kompromittálja a családját és a nemzetét, az tényleg csak egy »BOTLÁS«?”

„Szájer József felelős politikus, ráadásul egy olyan ország és egy olyan párt képviselője, amelyik számos ellenséget szerzett már magának az Európai Unióban. Tudnia kellett, hogy ki van téve akár titkosszolgálati módszerekkel végrehajtott támadásoknak is. Fel kellett ismernie, ha ”BOTLIK„, akkor ezzel őt magát, a pártját és a hazáját is zsarolhatják, kompromittálhatják.”

Végül a cikket azzal zárja, hogy itt valójában nem egy egyszerű botlásról van szó.

„Nem, uraim, ez nem ”BOTLÁS„, ezt nem lehet ennyivel elintézni. A szó, amit keresnek, politikai és emberi szempontból is: BUKÁS!”

Itt a sokkal óvatosabb Gundi…

Vajon Gundel Takács óvatosabb, vagy óvatoskodóbb lett-e – azt nem tisztünk eldönteni, de az alábbiakból kiderül, hogy az utóbbi hónapokban mintha kissé megkopott volna az éleslátása, különösen a sport és a politika kapcsolatának tekintetében, mert egy kormányközeli szervezet alkalmazottjaként, mintha egyáltalán nem érzékelné a sportra minden eddigieknél sokkal súlyosabban rátelepedő politikai nyomást.

Gundel Takács Gábor úgy érzi, hogy

„a sportba vitt politika nem éri el a hatását”. „Amikor az ember meccset néz, akkor nem ezzel akar foglalkozni”

Álláspontja szerint az rendben van, hogyha az UEFA kiáll a rasszizmus ellen és mindenkinek a mezén ott van, hogy „no racism”, azt viszont már megosztónak tartja, amikor „az egyik csak mutat, a másik térdel”. „Ti miért térdeltek? Ti miért nem térdeltek? Rosszabb a helyzet, mint ahonnan indultunk” – vélekedett. „Láttuk a család az család mozgalmat is: amikor megnyilatkozott a Gulácsi, azt az egyik országban megtapsolják, a másikban kifütyülik. Mi a Petryt itthon nagyon szeretjük, Németországban kirúgták” – tette hozzá Gundel, aki szerint ez nem jó: a sport nem arra való, hogy ezeket az üzeneteket átvigyük, és a tapasztalatok szerint nem is hatékony.

A Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója ezért egyetért az Olimpiai Bizottság döntésével, mely szerint nem lehet semmilyen politikai mozdulatot, üzenetet hordozni, közvetíteni. Rámutatott arra is, hogy egyébként az UEFA-nál sem lehet.

„Megbüntetnek egy játékost, ha gólt lő, felhúzza a mezét és oda van írva, hogy »Jézus szeretlek«”. „A sport, az valami más: másfajta ünnep, másfajta helyzet, nem szerencsés a politikát belekeverni”

A teljes cikk a Hetek előfizetéses tartalmában!

(Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Ez is Gundel Takács Gábor

 

Gundel

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.