Jávor Benedek: konzervatív-keresztény zöld politika = szándékosan ki akarják irtani a nemzetet?

Amíg arra fecséreljük az időt, hogy mindenféle uszításnak eleget téve hörögjünk egymásra, addig észrevétlenül lop meg mindannyiunkat pártállástól függetlenül fél évnyi élettel a regnáló kormány.

Ébresztő! Itt nem számít a pártkönyv!

“Valami egészen félelmetesen gonosz aljasság. Magyarországon levegőminőségi válsághelyzet van, globális összehasonlításban is kiemelkedően szennyezett a levegő, nemhogy Európán belüli összevetésben” – írta Jávor Benedek közösségi oldalán.

“Évente 16 ezer ember hal meg idő előtt a légszennyezettség következtében az országban,

forintmilliárdokba kerül az ezzel összefüggő a megbetegedések kezelése, még több veszteség a kieső munkanapok költsége. Több, mint 10 éve kötelezettségszegési eljárás folyik az ország ellen az uniós légszennyezettségi előírások be nem tartása miatt, ami ma már az Európai Bíróságon van.

Tehát EU-s kötelezettség volna arra, hogy magyarok tízezreit megmentsék egy pusztító szennyezéstől, amiben évente többen halnak meg, mint ahány migráns összesen van az országban, tízmilliárdokat lehetne spórolni is vele nemzetgazdasági szinten, a saját apparátusok el is készíti az erre vonatkozó tervet, és

az utolsó pillanatban elsüllyesztik az egészet, hadd haljon a magyar!

Tényleg nem tudok már erre magyarázatot találni azon túl, hogy szándékosan ki akarják irtani a nemzetet. Ezt hívják konzervatív-keresztény zöld politikának.”

Háttér…

„A klímabajnokság élmezőnyéhez tartozunk, megelőzünk olyan országokat, mint a németek, hollandok vagy az osztrákok a klímavédelmi politika tekintetében”

– büszkélkedett Orbán Viktor idén január 9-én, amikor sajtótájékoztatót tartott a Budai Várban levő Karmelita kolostorban. A miniszterelnök aznap sokat beszélt a környezetvédelemről és egy akciótervet is beharangozott, a kormány tagjai pedig azóta is azt bizonygatják, hogy komolyan veszik a klímavédelmet és a fenntarthatóságot.

Miközben Orbán erről beszélt,

az irodájától nem messze, a Várdomb lábánál fekvő Széna téren sűrű szmogfelhőben jöttek-mentek a budapestiek. Másnap pedig a Fővárosi Önkormányzat el is rendelte a szmogriadót a kiugró porszennyezés miatt.

A levegő szennyezettsége csak egy apró szelete a klímaváltozással és a gazdasági fejlődéssel járó problémáknak, hatása viszont óriási. Következményei ugyanis emberéletekben mérhetők:

  • a finom szálló por évente 12 ezer magyar idő előtti halálát okozza
  • a Magyarországon élők az egész EU-ban a harmadik legszennyezettebb levegőt szívják
  • a fejlett gazdasággal rendelkező országok között Magyarország levegője az ötödik legporosabb

A kormány is tisztában van vele,

hogy milyen pusztító hatása van a szennyezett levegőnek. Egy kormányzati előkészítő dokumentum szerint hat hónapon át dolgozott öt minisztérium egy olyan terven, amely harcot indított volna a szmog ellen. Végül kialakult egy olyan verzió, ami tetszett a minisztériumok szakpolitikusainak és a légszennyezéssel foglalkozó szakmai és civil szervezeteknek is.

A készítők látványos eredményt vártak: úgy számoltak, hogy ha a célokat sikerülne elérni, akkor 2030-ra 5,4 hónappal nőne a várható élettartam Magyarországon és a légszennyezéshez köthető idő előtti halálozások száma több, mint ötezerrel csökkenne. A Direkt36 több, a tervről szóló egyeztetéseken részt vevő forrásból úgy tudja, hogy a programot év végén, az elfogadás előtti utolsó lépésnél a kormány gyakorlatilag lenullázta: kihúzták belőle a konkrét eredménnyel kecsegtető vállalások legnagyobb részét.

A program elakadásának okáról a Miniszterelnökséget és a témáért felelős Agrárminisztériumtól sincs válasz.

Bejut a testbe és folyamatos gyulladást okoz

Magyarországon 2016-ban 12 100 ember halt meg idő előtt a levegőben szálló finom por miatt az Európai Környezetvédelmi Ügynökség számításai szerint.

Az EU-ban csak Bulgária és Lengyelország lakói veszítenek nálunk több évet az életükből a légszennyezés miatt, egész Európát nézve pedig csak néhány balkáni országban súlyosabb a helyzet, mint Magyarországon, ahol százezer lakosra évente 1322 elvesztett életév jut.

Hogyan öl? Hát így….

A nagyobb porszemcsék fennakadnak az orrszőrökön, a kisebbek viszont nem. Ez azért probléma, mert a szemcsék felületére mérgező, rákkeltő anyagok, pollenek, baktériumok és vírusok tapadnak, a szemcséken utazva elérik a tüdőt és az oxigéncsere legfontosabb szerveit, a tüdőhólyagocskákat. Innen pedig a legapróbbak bejutnak a vérbe, a véren keresztül a májba, a szívbe, az agyba és lerakódnak a szövetekben.

A lerakódott részecskék folyamatos gyulladást okoznak a szervezetben, rövid távon nehezítik a légzést, köhögést okoznak, növelik a szív-, tüdő- és érrendszeri betegségek, a tüdőrák kockázatát, súlyosbítják az asztmát és az allergiát. A szállópor szennyezettségnek nincs biztonságos szintje, a legkisebb koncentráció is káros, minél hosszabban van kitéve neki az ember, annál súlyosabbak a káros hatásai.

További részleteket a Direkt 36 oldalán talál!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük