Kövér László szerint az ellenzék a hibás mindenért, ők tökéletesek

Kövér László a Fidesz egyik olyan politikusa, aki 1990-óta főfoglalkozású politikus, ott ül a parlamentben immár lassan három évtizede. Az egyetem befejezése után dolgozott az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézeténél, amelynek, abban az időszakban a Kádár – korszak egyik emblematikus alakja, Aczél György volt a vezetője. Ezt követően Soros ösztöndíjjal kutathatott.

Az ember aki néha ellent mer mondani Orbánnak

A Fidesz egyik alapítója volt, azon kevesek közé tartozik, akik talán még ma is ellent mondhatnak Orbánnak. Hosszú utat tett meg, mire a mai, küldetéstudatos, igencsak különös demokrácia felfogású házelnök lett. Az őt ismerők szerint sok mindent lehet rá mondani, az azonban biztos, hogy nem lopja a közpénzt. Persze közel 3 milliós havi “tiszteletdíjból”, hozzátéve még pár “apróságot” talán el lehet tengődni amúgy plebejus módra is.

Kövér László a Mandinernek adott a héten interjút. Ebből szemlézzük olvasóink számára a leginkább közérdeklődésre számot tartó részeket.

A parlament elnöke minden egyéb kérdés előtt leszögezte: fehér, keresztyén, heteroszexuális férfi, ráadásul magyar:

“Mindezt a Teremtőtől kaptam, nem az én érdemem, de büszkén vállalom. A niedermüllerek meg válasszák ki a színt és a megfelelő geometriai formát, és szívesen felvarrom a kabátomra. Csak azért, hogy tudják: melyik sereghez tartozom.”

Megkritizált kritika

Szóba került, van-e igazság abban, amit a saját politikai csapatából kritikaként mind többen megfogalmaznak. Ezek között említette az interjú készítője azokat a fideszes véleményeket, hogy Orbánnak fogytán az energiája, a pártnak a fiatalok felé kellene fordulni, és nyitni kellene a hétköznapi emberek irányában:

“Javaslom, először mindenki a saját portája előtt söprögessen, csak utána osztogasson tanácsokat. Természetesen bárki megfogalmazhat kritikát akkor is, ha nem biztos, hogy a saját helyén jobban sikerült helytállnia, mint a bírálata címzettjének. Ám fura, hogy ez hírértékkel bír a nyilvánosságban.”

A Fidesz “kősziklája” hangsúlyozta, a kritikákból van, amivel egyetért, van, amivel nem:

” Navracsics Tibor figyelmét – aki szerint nem jól kommunikálunk a hétköznapi emberekkel – bizonyára elkerülte, hogy a múlt évben nyertünk két választást. Nagyon sok kritikusunk – pont Brüsszelből, ahonnan ő most jött haza – populizmussal vádol bennünket, amit ha lefordítok magyarra, annyit jelent: a köznapi ember problémáit állítjuk a politika középpontjába. Az meg, hogy Orbán Viktor elfáradt volna, érdekes állítás a kormányfőnél jó néhány évvel idősebb Stumpf Istvántól, figyelembe véve, hogy ő maga – ha rajta múlik – szívesen vállalt volna egy újabb tizenkét esztendős alkotmánybírói ciklust. A miniszterelnök munkabírását látva ellenfelei inkább sokallják az energiáját.”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Kövér László szerint az ellenzék a hibás mindenért, ők tökéletesek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük