Sport

Molnár Dóra bronzérmes 200 méter háton, Szabó Szebasztián nyolcadik 50 méter pillangón

Molnár Dóra

Molnár Dóra bronzérmet nyert 200 méter háton pénteken a római úszó Európa-bajnokságon, Szabó Szebasztián címvédőként nyolcadik lett 50 méter pillangón.

A 16 esztendős Molnár Dóra 2:09.73 perccel csapott célba, a szám másik magyar döntőse, Szabó-Feltóthy Eszter 2:10.23-mal negyedik lett. A számot 2:07.13 perccel a hazai közönség kedvence, Margherita Panziera nyerte, aki ezzel megvédte címét.

A rajt után az olasz szinte azonnal ellépett a mezőnytől, a második és harmadik helyért végig nagy küzdelem zajlott, a két magyar úszó gyakorlatilag egymást előzgette a bronzéremért. Végül a tinédzser Molnár – aki az idei, hazai rendezésű világbajnokságon a hetedik volt ebben a számban, múlt hónapban pedig aranyat nyert a bukaresti junior Eb-n – szerezte meg a dobogós helyezést.

A vegyes zónában Szabó-Feltóthy rendkívül csalódott volt, könnyeivel küszködve szinte meg sem tudott szólalni. Molnár viszont érthetően elégedetten nyilatkozott, mivel második felnőtt világversenyén megszerezte első egyéni érmét. A csütörtöki nyitónapon a bronzérmes 4×200-as gyorsváltó tagjaként az előfutamban úszott.

“Nagyon örülök, hogy két nap után két érmem van, remélem, hogy a váltókkal még sikerül felállni a dobogóra. Úgy tűnik, ez az év nagyon bejött nekem, és bízom benne, hogy a következők is hasonlók lesznek” 

– mondta Molnár Dóra, aki a magyar küldöttség negyedik érmét nyerte a legendás római Foro Italicóban.

Női 200 m hát, Európa-bajnok:
    
   Margherita Panziera (Olaszország) 2:07.13 perc
2. Katie Shanahan (Nagy-Britannia) 2:09.26
3. MOLNÁR DÓRA 2:09.73 
4. SZABÓ-FELTÓTHY ESZTER 2:10.23

Szabó Szebasztián nyolcadik 50 méter pillangón

Szabó Szebasztián
Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 26 éves úszó – aki tavaly a Duna Arénában aratott sikerével első győzelmét ünnepelhette magyar színekben – 23.62 másodperccel csapott célba.

A győriek zentai származású versenyzője a hetedik idővel várta a finálét, a rajtot tökéletesen kapta el és elsőnek jött fel a vízből, a sebesség azonban ezúttal hiányzott az úszásából, így csak nyolcadikként érintette a falat.

“Kilőttem a rajtnál, de látni kell, nem vagyok formában, egyszerűen nincs meg az a sebesség, ami kell. A test most nem akar egyszerűen menni” 

– nyilatkozott Szabó Szebasztián, akinek a rajt előtt kicsit elszakadt a nadrágja, ami némileg megzavarta őt.

Férfi 50 m pillangó, Európa-bajnok:
    
   Thomas Ceccon (Olaszország) 22.89 másodperc
2. Maxime Grousset (Franciaország) 22.97
3. Diogo Matos Ribeiro (Portugália) 23.07
…8. SZABÓ SZEBASZTIÁN 23.62

Forrás: LEN / MTI

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Európa-bajnok a 4X200-as férfi gyorsváltó, Verrasztó Dávid ezüstérmes 400 vegyesen

Friss híreink

About Author

Comments (3)

  1. […] Molnár Dóra bronzérmes 200 méter háton, Szabó Szebaszti… […]

  2. […] Molnár Dóra bronzérmes 200 méter háton, Szabó Szebaszti… […]

  3. […] Molnár Dóra bronzérmes 200 méter háton, Szabó Szebasztián nyolcadik 50 méter pillangón […]

Szólj hozzá!