A polgármesternél betelt a pohár: népszavazást kezdeményez a Fudan Egyetemről

Ugyanis annak a 13 hektáros területnek, ahol megépülne a Fudan, a kínai elit egyetem, több mint a fele Ferencváros tulajdonában van, és a Főváros is rendelkezik itt némi ingatlantulajdonnal – hívja fel a figyelmet Baranyi Krisztina Facebook-posztjában.

Ferencváros polgármestere közösségi oldalán azt írja, hogy Fudan Egyetem megépüléséhez át kellene adnia a kerületnek a terület rá eső részét. Az ehhez szükséges felhatalmazás viszont nem született, ezért azt szeretné, ha népszavazás döntene arról, hogy odaadják-e.

“A fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében

“Magyarország Kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Kérjük a közgyűlést, hogy hozzon egyenként döntéseket és mondja azt, hogy ez kell, ez nem kell”

A 2019-es elsöprő ellenzéki győzelem után mondta ezt a miniszterelnök és létre is jött a Budapesti Közfejlesztések Tanácsa, ahol a Kormány által tervezett nagyberuházásokról születnek a Fővárossal közös döntések. Itt lett széleskörű, a budapestiek által is jóváhagyott felhatalmazása a Diákvárosnak, vagy az atlétikai világbajnokság megrendezésének.”

“Mindezeknél nagyságrendekkel nagyobb beruházás a kínai Fudan egyetem kampuszának a megépítése.

Erről nemhogy közös döntés nem született, de el is titkolták előlünk az erről szóló államközi megállapodást, a tervek részleteit, a helyszínt, a finanszírozási konstrukciót, mindent

A helyszín pedig Ferencváros páratlanul szép Duna-parti területe, ahová eredetileg a Diákváros északi részének épületeit – irodákat, üzleteket, kávézókat, lakásokat terveztek a Mesterterv készítői. Csakhogy annak a 13 hektáros területnek, ahol megépülne a Fudan Egyetem, több mint a fele Ferencváros tulajdonában van és a Főváros is rendelkezik itt némi ingatlantulajdonnal.

Vagyis ezeket az ingatlanokat át kellene adnunk erre a célra. Az a felhatalmazás, ami alapján ezt megtehetnénk, nem született meg. Ehhez Budapest és a ferencvárosiak beleegyezése is kell.

Ha máshogy nem megy, népszavazás döntsön

arról, hogy odaadjuk-e Ferencváros vagyonát egy magánegyetemnek, amelynek költségeit még az unokáink is fizetni fogják.

Amíg nem születik felelős, közös döntés arról, hogy a Fudan megépülhet ebben a városban,

Ferencváros nem fog semmilyen vagyonelemet ennek a projektnek a rendelkezésére bocsátani

Ezért a fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében.”

 

fudan

3 thoughts on “A polgármesternél betelt a pohár: népszavazást kezdeményez a Fudan Egyetemről

  • Nem kell itt kérdezgetni, hanem a lábukra állni és megtiltani hogy épitkezzenek,, a polgármestereket azért váltották meg az emberek, hogy a kerületükben ök döntsenek, nem pedig egy pár elmebeteg kormánypojáca

  • Én nem ott élek a 17 kerületben de nem szabad engedni hogy meg épüljön a Kinai egyetem

  • A kínaiak nagyon ügyesek, mert a magyarok kölcsönéből megépíthetnek egy olyan bázist ahonnan figyelhetik az európai eseményeket. Azt gondolom ennél butábbat a bantu négerek sem követnének el. A bantu csoporttól elnézést kérek !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük