Orbán Viktor azon keccsöl, hogy a DK és Gyurcsány Ferenc legsikeresebb támogatója legyen? - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán Viktor azon keccsöl, hogy a DK és Gyurcsány Ferenc legsikeresebb támogatója legyen?

Palotás János úgy látja: Orbán Viktor azzal, hogy Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót jelölte meg, mint a FIDESZ-KDNP „legveszélyesebb” kihívóját, „akkorát lökött felfelé a volt miniszterelnök és pártjának a támogatottságán, amire szerintem Gyurcsány Ferenc ma még nem is gondol.”

Hirdetés

A politikus egy régi példát emleget fel posztjában: azt írja, 1990-ben az MDF nagy fölényt élvezet az MSZP-vel szemben. Ám négy éven keresztül

„az erőből végigvitt tettei következményeként, hasonló kormányváltó hangulatot keltett, mint ma Orbán Viktor és kormánya.”

“Vállalás!

„Az alábbi írás számon kérhető lesz rajtam már szeptember végén is, de még inkább 2022. tavaszán, az országgyűlési képviselőválasztás után!”

Orbán Viktor azzal, hogy nevesítette Gyurcsány Ferencet és az általa életre hívott Demokratikus Koalíciót (DK), mint a FIDESZ-KDNP „legveszélyesebb” kihívóját, olyat tett, akkorát lökött felfelé a volt miniszterelnök és pártjának a támogatottságán, amire szerintem Gyurcsány Ferenc ma még nem is gondol.

Nem tanul a FIDESZ, pedig ott van Orbán Viktor előtt az igazán tanulságos példa még 1994-ből. 1990-ben, mindenki sokkal nagyobb támogatottságot gondolt a választáson induló MSZP-nek, mint amit a választási eredménye hozott. Az MSZP támogatottsága 1990-ben a választáson mindössze 8,6%, míg az MDF-é 42,5 % volt.

Az 1990-94-es választási ciklus alatt,

nem kis részben az MDF kommunikációjának köszönhetően, valamint az erőből végigvitt tettei következményeként,

hasonló kormányváltó hangulatot keltett, mint ma Orbán Viktor és kormánya.

A választási kampány előtt, majd a kampányban Boross Péter miniszterelnök és csapata minden kommunikációs eszközt felhasznált arra, hogy az érezhető kormányváltó hangulatban azzal kampányoljon maga mellett, „ha nem rá szavaznak” a választópolgárok, akkor az ország veszélybe kerülhet, mert újra hatalomra kerülnek,

„visszajönnek a szocialisták”

A szocialisták pedig, vélelmezhetően jó érzékkel és tudatosan szinte meg sem szólaltak 1990. és 1994. között, teret engedtek a váltásnak. Amire viszont nem számítottak, az volt, hogy Boross Péter és csapat rájuk mutat majd, mint a legnagyobb veszélyre, azaz az MSZP-ben a miniszterelnök maga nevesítette, hogy aki az MDF-től szabadulni akar, annak az MSZP-re kell szavaznia, mert az MSZP az igazi kihívó!

Meg is lett a következménye,

és meg is lepődtek a közvélemény kutatók, mert az előzetes felmérésen arra a kérdésre, hogy kinek ki a legszimpatikusabb pártja, a válaszok a saját preferenciájuk szerint válaszoltak, de amikor bementek a szavazó fülkébe, akkor arra a pártra adták le a szavazatukat, akiről éppen az MDF kampányból úgy tudták, hogy annak a pártnak van a legnagyobb esélye leváltani őket.

Így az MSZP 1994-ben az előző választáson elért 8,6 % támogatottsága után 54,15 %, a korábbinak több mint hatszorosát seperhette be, köszönve Boross Péternek.

A Kormány propaganda, a lakáj média hónapok óta ontja magából, hogy Gyurcsány Ferenc minden, ami az ellenzéki összefogás mögött van,

mely kampányra

a pontot maga Orbán Viktor tette fel hétvégén, a debreceni FIDESZ kihelyezett frakció ülésén, amikor a Magyarországot veszélyeztető három legnagyobb veszély felsorolásakor a járvány, a migráció mellett Gyurcsány Ferencet és a pártját nevesítette.

Orbán Viktor ezzel kijelölte a legnagyobb ellenfelét, aki a legjobban veszélyezteti az Orbán rezsim hatalmon maradását. Számon kérhető lesz rajtam, ha tévedek, de

ez már az ellenzéki előválasztáson is azt fogja jelenteni, hogy Gyurcsány Ferenc pártjának jelöltjei akár kétszer több helyen fognak befutni, mint amilyen arány a DK mai mért támogatottságából következne.

Ez még inkább, így jelenik majd meg a 2022-es választáson, ahol bár közös jelöltek indulnak majd, de érzékelhető lesz a DK melletti (FIDESZ-KDNP elleni akaratot tükröző) szavazói plusz támogatottság.

Nem lepődnék meg,

ha köszönetképpen a Demokratikus Koalíció elnöke valami frappáns ajándékot küldene Orbán Viktornak és a kampány csapatának! Például felajánlana egy „revans” vitát Orbán Viktornak 2006. után annak ellenére, hogy egyébként Ő nem indul a miniszterelnöki előválasztáson.”

 

 

orbán

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Orbán Viktor azon keccsöl, hogy a DK és Gyurcsány Ferenc legsikeresebb támogatója legyen?

  • 2021.06.18 - 13:22
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon sokunk szerint a veszély, ami az országra leselkedik, az az, ha neadj’Isten újra a fidesz nyer. Bár már mindent elloptak,és az ország nagyrésze orbán strómanja és oligarchái, és a saját pereputtya nevén van. Most még orbán a Paks2, és a Bp-Belgrád vasútvonal mellé még egy óriási hitelt akar a nyakunkba sózni. Egyszer orbán mondott olyat, az egyik bukása után, hogy ha mégegyszer hatalomra jut,tönkreteszi ezt az országot. Többé-kevésbé már mostanra sikerült neki, mert a 12 év alatt orbán lekormányozta az országot a gödörbe. Európa utolsó előtti helyén állunk. Az emberek már ott tartanak, hogy mindegy ki, de szabadítsa meg az országot orbántól, és a maffiakormányától

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.