„Pusztítsd a szörnyet!” – Uszító matricák tűntek fel Pécsett

„Pusztítsd a szörnyet!” – Ez szerepel azokon a matricákon, amelyek Pécs belvárosában tűntek fel péntekre virradóra. Az alkotó fel is sorolja, kit/mit kell elpusztítani: LMBTQ+, ateizmus, marxizmus, liberalizmus, feminizmus, gender. A matricákról a bahir.hu készített képeket.

Az uszító matricákon a Mi Hazánk ifjúsági szerveztének a logója szerepel. A PécsMa azt írja, Péterffy Attila, a város ellenzéki polgármestere feljelentést tesz az ügyben.

 

„A plakátok véleményem szerint felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést teszek.

Azt, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricákat elhelyezők bűncselekményt követtek-e el, a hatóságok dolga felderíteni és a bíróságé eldönteni. Az azonban egészen biztos, hogy nagymúltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg”

– írja Péterffy a közleményében.

Ahogy a bahir.hu is emlékeztet, a pécsi rendőröknek van tapasztalata a plakátok utáni nyomozásban, hiszen augusztusban itt történt meg, hogy

egy átragasztott emojis kormányplakátról ujjlenyomatott vettek a tettes után nyomozó helyszínelők.

Az uszító matricáknak azért van különös jelentősége Pécsen, mert a baranyai megyeszékhelyen tartják az első vidéki Pride-felvonulást. A Szabad Pécs információi szerint a rendőrség lezárja majd a szombati program során az egész belvárost. A Mi Hazánk is tüntetni fog a Pride ellen, Kővári János, egykori fideszes országgyűlési képviselő pedig aláírásgyűjtést szervezett azért, hogy ne tartsák meg a felvonulást. Bővebben itt olvashat a tüntetés útvonaláról.

VIA 444.hu

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

2 thoughts on “„Pusztítsd a szörnyet!” – Uszító matricák tűntek fel Pécsett

  • 2021.09.17 at 16:03
    Permalink

    Nem mások mint a mocskos patkány fidesz és OV hangja ez, aljas proli banda, ezért vesziteni fognak a szemetek !!!

  • 2021.09.17 at 16:04
    Permalink

    Elöbb OVt és bandáját kell kipusztitani mielöbb, emberek gyerünk választani de az ellenzéket, ilyen mocskos diktatúra sosem volt !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.