Kerítésen innen

Azt hitte, hogy drága a tojás? Baromi nagyot tévedett! A java csak most jön….

Azt hitte, hogy drága a tojás? Baromi nagyot tévedett! A java csak most jön....

Aki eddig hüledezett a tojás árán, annak ajánljuk, hogy üljön le picit, nyugodjon meg, mert olyan hírt közölt a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége, aminek feldolgozása nem lesz egyszerű.

Ha kell, kell, ha nem…..

A folyamatosan növekvő termelési költségek fedezése és a biztonságos hazai ellátás érdekében szeptembertől a tojástermelők nettó 10 forint/db-os termelői áremelésre kényszerülnek

– jelentette be a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége.

Az Európát és Magyarország nagy részét sújtó aszály nemcsak drágította a termelést, hanem szűkössé tette a takarmányellátást. Emellett a szomszédban dúló háború miatt bekövetkezett drasztikus energiaár-emelkedés szintén nehezíti az ágazatban működő gazdák helyzetét

– írták.

A közleményben hozzátették: a gazdálkodók azt remélik, hogy az áremelkedést nemcsak a fogyasztók, hanem a kereskedelmi szereplők, üzletláncok is elfogadják. Szerintük a tojás még így is a legolcsóbb fehérjeforrásunk marad, mert áremelkedése jelentősen elmarad más alapélelmiszerekéhez képest. A Magyar Tojásszövetség pedig megerősítette, hogy továbbra sincs tojáshiány.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

About Author

Szólj hozzá!