“Döbbent arcú” Laár András: egészen elképedtem, amikor megláttam

A Párbeszéd plakátján Besenyő Pista bácsi karaktere is feltűnt, holott ebbe a Laár András nem egyezett bele, írta a L’art pour l’art Társulat alapító tagja közösségi oldalán. A pártkommunikátorok elnézését kérték és levették oldalukról a szóban forgó hirdetést.

Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel. A beleegyezésem nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterem, Besenyő Pista bácsi képét, Müller Cecília mellé montírozva

írta Laár.

…nem örül, hogy a „maszkvitába” belerángatták

A humorista hangsúlyozta, mindig arra törekedett, hogy kimaradjon a politikai vitákból, soha nem állt be egyik táborba sem. A maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövetőnek tartja magát, ugyanakkor megérti azokat is, akik lázadnak ellene, de annak nem örül, hogy a „maszkvitába” belerángatták.

“Ezzel a személyiségi, és szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni. Szeretettel: Döbbent arcú Laár András”

– írta.

https://www.facebook.com/laarandras/posts/10159011601083991

A kép azóta eltűnt a Párbeszéd oldaláról, a párt viszont kedden elnézést kért Laártól.

https://www.facebook.com/parbeszedmagyarorszagert/posts/1724329777731024

Hétfő este közzétett posztunkhoz – reagálva Müller Cecília kijelentésére, amely szerint nem kell maszk az iskolákban – „Besenyő Pista bácsi”-illusztrációt használtunk. Ez rossz döntés volt, a posztot töröltük. A figurát megszemélyesítő művésztől, Laár Andrástól elnézést kérünk!”

– írták a Facebookon.

Bár minden félresikerült dolog ilyen könnyen a helyére kerülne!

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük