BulvárKiemelt hírek

Ejnye Gulyás úr! Illik ekkorát kamuzni?

Gulyás Gergely, mint a demokrácia biztosítéka, avagy kint vagyunk az összes vizekből.....

Gulyás Gergely nem magánemberként “nem fejtette ki a valóság minden részletét”, hanem miniszterelnökséget vezető miniszteri szájával kamuzta a kormányinfón, hogy Magyarországon a legolcsóbb az üzemanyag ára. A közléstől a lebukásig alig 24 óra telt el. Gergely, megérte?

Az Európai Unió 27 tagállama közül a benzin ára a hetedik, a gázolajé pedig a tizennegyedik legolcsóbb Magyarországon

– így kommentálta az ATV Híradójának a GKI vezérigazgatója Gulyás Gergely tegnapi kijelentését, miszerint hazánkban az egyik legalacsonyabb a benzin ára. Közben a Jobbik arra kéri a kormányt: fagyasszák be az üzemanyagárakat.

A Gulyás-kamu

„Azért a nagyon magas benzinár is az egyik legalacsonyabb Európában, természetesen a kormány, hogyha szükséges, akkor mindig tud újabb intézkedéseket hozni, figyeljük a benzin árát”

– ezt mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére a Kormányinfón.

„Nem tudom, hogy ő honnan veszi az adatokat”

– a GKI vezérigazgatója, Molnár László elmondta:

folyamatosan változik az üzemanyagok ára, de nem nálunk a legalacsonyabb az Európai Unióban.

Molnár hozzátette:

„a hétfői adatok szerint Magyarország a benzin esetében a hetedik, a gázolaj esetében a tizennegyedik legolcsóbb az uniós 27 tagállamból, tehát ebből viszonylag könnyen levonható a következtetés, hogy az állítás nem igaz.”

Jó, ez a kiadás, de mi a helyzet a bevétellel?

Ez az adat azért is érdekes, mert a keresetek tekintetében csupán Bulgáriában és Romániában alacsonyabb az átlagfizetés, mint Magyarországon. A többi tagállamban annak ellenére olcsóbb az üzemanyag, hogy az életszínvonal jobb.

Míg Cipruson például 600 ezer forint felett van a nettó átlagkereset, egy liter benzin 485 forint. Ausztriában 990 ezer forint felett visznek haza átlagosan és 501 forint a gázolaj litere.

Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint

„egyedül a kormány az, aki be tud avatkozni, és jelen esetben be is kell, hogy avatkozzon.”

A Jobbik azt javasolja, a kormány fagyassza be az üzemanyagárakat. Dudás kiemelte, hogy egy esetleges kormányváltás esetén ők így állítanák meg az üzemanyag árak további emelkedését.

„Ez alatt az idő alatt a kormány dolgozza ki, hogy a jövedéki adót, ami az üzemanyag árát terheli, hogyan tudná csökkenteni”

– fogalmazott a képviselő.

Nem kértek bocsánatot a linkelésért, átfogalmazták…..

Kerestük a kormányt is, azt kérdeztük, mire alapozta Gulyás Gergely a kijelentését, miszerint nálunk az egyik legalacsonyabb az üzemanyagok ára. Erre konkrétan nem válaszoltak, de azt írták:

Az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb az üzemanyagok jövedéki adója.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

About Author

Comments (4)

  1. Bulgáriában és Romániában biztosan azért alacsonyabb az átlagkereset, mert ott nincsenek Mészáros Lőrincek.

  2. Ha annyit keresnék, mint a sógorok! De egyszer egy fontos elvtárs azt mondta, hogy ha az € 300 és a benzin ára 300 forint lesz mondjon le a kormány! Emlékszel még azóta mégfontosabb elvtárs, Petike? Mert én igen.

  3. Nem kérni kell a befagyasztást, hanem követelni!

  4. Dr.Surányi Jenő

    Ha már illik-e. Az illemtan már régóta kimaradt a fide$$ tanrendjéből! Helyette bejött a kamutan.

Szólj hozzá!