Hurrá! Orbán Viktor újra főszónok -mi más?- lesz!

Arra az örvendetes hírre hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ, hogy az MTI szavaival élve 2023 májusában újra Magyarországon köszönthetjük „a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemborijának” nevezett Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC). Arról szemérmesen nem írt a közpénz-milliárdokat magáénak tudó intézmény, hogy ezúttal mennyit kóstál Orbán főszónoklata.

Emlékeznek?

8 hónapja írtunk arról, hogy a magyar jobboldal nagy felismerése, amire Nyugaton is kíváncsiak, hogy egy demokrácia nem csak liberális lehet” – nyilatkozta Szánthó Miklós, a CPAC Hungary konferenciát szervező Alapjogokért Központ főigazgatója. (Tudják, őket lepte meg a kormány a csütörtöki hírek szerint 2.000 millióval.)

Konzervatív Politikai Akció Konferencia egy igazi amerikai konzervatív dzsembori, az elsőt még 1974-ben rendezte az Amerikai Konzervatív Unió. Ronald Reagantől kezdve Donald Trumpig minden republikánus elnök felszólalt az összejöveteleken, amelyre jobboldali gondolkodók, politikusok, influenszerek százai érkeztek és érkeznek, ma már nemcsak az USA-ból, hanem a világ minden tájáról

– mondta Szánthó Miklós az Indexnek. A konferencia elején Tóth Gabi a magyar himnuszt, míg Vastag Csaba az amerikai himnuszt énekelte el.

Fél éve pedig Dallasban volt összeröffenés, amin persze Orbán Viktor szintén “főszónokolt”

A Fidesz pártelnöke nagy örömmel fogadta el a CPAC és Donald Trump meghívását Amerikába, ahol először a milliárdos üzletember szerény bedminsteri hajlékában vendégeskedett, majd felszólalt a dallasi konferencia amolyan nulladik napján. Az elhangzott beszédet a magyar közszolgálatinak csúfolt M1 olyannyira fontosnak gondolta, hogy csütörtök este élőben közvetítette Texasból, majd a felvételt befűzték egy loopba és újra, mújra levetítik a nem tudjuk kiknek…

Érdekességként idézzük Békesi László információját az amerika orbán-vendégszereplésről:

Vissza a 2023-as tervhez

Ahogy tavaly, úgy idén is az Alapjogokért Központ szervezi a konferenciát. A május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának ezúttal is Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. A Facebook-bejegyzésükben azt írják, az idei CPAC Hungary fókuszában

„a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni”.

Arra is emlékeztetnek, hogy Orbán a tavalyi rendezvényen elmondta

„a konzervatív sikerrecept 12 pontját”,

több között azt, hogy a saját szabályaink szerint kell játszaniuk, barátokat kell keresniük és közösséget kell építeniük.

„A magyar jobboldal ebben a folyamatban pedig szellemi és politikai motorként tud működni. A 2023-as CPAC Hungary ennek megfelelően egyedülálló platformot fog biztosítani arra, hogy észak- és dél-amerikai, európai, japán, izraeli és ausztrál szövetségeseinkkel közösen mondhassuk el: »United we stand« – azaz »Együtt erő vagyunk!«.”

– áll a bejegyzésben.