Kerítésen innen

Kocsis Máté: Nemzeti konzultáció indulhat a szankciókról

Kocsis és Simicskó

Kocsis Máté közölte: a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a szankciókról, így Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.

Kocsis Máté kiemelte, hogy az uniós szankciók hatására Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa pedig szegényebb

Mint elmondta, Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert, amiből 85 milliárdot az európai uniós polgárok fizettek ki.

A brüsszeli szankciók kárt okoznak a gazdaságokban és a háztartásokban egyaránt. A megnövekedett energiaárak gazdasági viszaeséshez vezethetnek – figyelmeztetett Kocsis Máté, majd hozzátette: a kormány azon fog dolgozni a parlament őszi ülésszakában, hogy ne legyenk szankciók.

Kocsis Máté
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A frakcióvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány két kormánypárt frakciói arra kérték a kormányt, hogy kezdeményezzen nemzeti konzultációt az uniós szankciók kérdésében.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kiemelte: Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.

Simicskó: tisztább képet kaphat a kormány az újabb nemzeti konzultációnak köszönhetően

Tisztább képet kaphat a kormány az újabb, az Európai Unió által Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók ügyében indítandó nemzeti konzultációnak köszönhetően – hangoztatta a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a kormánypártok együttes, Balatonalmádiban tartott frakcióülése utáni sajtótájékoztatón.

Simicskó István Európában egyedülállónak nevezte azt, hogy amikor nemzeti sorskérdésben kell dönteni, megkérdezik az embereket.

“Mindannyian látjuk, hogy a nemzetközi helyzet milyen mértékben fokozódik és alakul negatív irányba”

– fogalmazott, hozzátéve: minden miniszter arról beszélt, hogy milyen nehézségeket okoznak a szankciók.

Az előző napi külön KDNP-frakcióülésről szólva megerősítette, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter átült hozzájuk. Mint mondta, frakciójuk még erősebbé vált, stabilan a második legerősebb képviselőcsoport a Fidesz mögött. Simicskó István a Fidesszel való együttműködést hatékonynak értékelte, jelezve, továbbra is támogatni kívánják a kormány munkáját.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: Hiradó.hu / MTI

About Author