Kerítésen innenGyorshírHírlevélbeKiemelt hírek

Október 11., az Előbújás Napja – körkép a magyar politikusok háza tájáról …

meleg

A másságot megélni nem egyszerű feladat. Lehet elnyomni és egy életen át hazugságban élni és lehet felvállalni és utána akár megbélyegezve is, de boldognak lenni. A humanonline.hu összegezte, hogy a hazai politikai élet szereplői közül kik, hogy döntöttek.

Én? – ugyan már…!

A magyar politikai kultúrát napjainkban is a férfiak, azon belül a heteroszexuális férfiak dominálják. A rendszerváltás óta eltelt 28 évben alig akadt néhány politikus, aki felvállalta volna, hogy a saját neméhez vonzódik.

A regnáló párt politikusai közül egy sem volt, aki szembesülve másságával, kiállt volna a köz elé és bevállalta volna azt. Nem tudjuk, hogy ennek az az oka, hogy nincsenek a pártban saját nemükhöz vonzódó egyének, vagy felfogva, hogy a tömörülés nem nézné jó szemmel, inkább vállalják az élethosszig tartó titkolózást maguk és a világ előtt.

Nyári Krisztián a Billy Elliot-üldözésről – “Zsugorodik az agy a melegben”

Október 11., az Előbújás Napja

A portál csokorba szedte a nyíltan meleg és leszbikus, aktív és már visszavonult politikusainkat.

Az első előbújó Ungár Klára, aki 1990-től nyolc éven keresztül volt tagja az országgyűlésnek. 1990-től a Fiatal Demokraták Szövetsége színeiben politizált (a párt színeiben 1990-ben Budapest főpolgármester-jelöltje is volt), majd 1993-ban kilépett a pártból és mandátumáról is lemondott.

1994-ben ismét megválasztották, ekkor a Szabad Demokraták Szövetsége színeiben, amelynek 4 évig volt képviselője és 2009-ig tagja. Később megalapította a Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Pártot, amelynek azóta is elnöke. Identitását 2001-ben vállalta fel először nyíltan. Érdekesség, hogy unokaöccse az az Ungár Péter, aki jelenleg az LMP – Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának tagja.

A következő előbújásra 2007-ig kellett várni,

amikor Szetey Gábor, a második Gyurcsány-kormány személyügyi államtitkára 2008. július 5-én, a XII. Budapesti LMBT Fesztivál megnyitóján coming outolt.

“Hiszek abban, hogy minden ember egyenlő. Nem papíron, nem szavakban. Itt, a való életben. (…) Hiszek abban, hogy szégyenkezve, félve, rettegve nem lehet egyenlőnek lenni. (…) Hiszek abban, mert hinni akarok abban, hogy mi az első, a nyugati világba tartozunk. Ám ehhez tenni kell. A falakat magunknak kell lebontani. El kell kezdeni, mert ha nem kezdjük el, nem kezdem el, akkor nem lesz elkezdve. Tehát: Szetey Gábor vagyok. A Magyar Köztársaság kormányának személyügyi államtitkára. Hiszek Istenben, a szeretetben, a szabadságban és az egyenlőségben. Magyar vagyok és európai. Közgazdász, személyügyi vezető. Társ, barát, néha ellenfél. És meleg.”

A Bajnai-kormány egy államtitkára,

Sebián-Petrovszki László is előbújt, méghozzá egyedülálló módon: 2009 nyarán, a szakállamtitkári kinevezését követően leadott vagyonnyilatkozatában szerepeltette, hogy férfival él élettársi kapcsolatban. Sebián-Petrovszki László jelenleg a Demokratikus Koalícióban politizál.

Lista a melegeket támogatókról – Tébolyisztán

2015 májusában,

a Nemzetközi Homo- és Transzfóbia Elleni Napot követően bújt elő melegként Léderer András, aki 2002-től 2009-ig politizált aktívan a Szabad Demokraták Szövetségében. Facebookon vallott nyíltan a melegségéről azt követően, hogy Orbán Viktor válaszolt egy homoszexualitást érintő újságírói kérdésre.

Magyarország toleráns ország. A tolerancia nem azt jelenti, hogy tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk, mint a sajátjainkat. […] Így tudunk együtt élni. Ha bármelyik irányba elmozdítjuk ezt a rendszert, akár mi erőteljesebb szabályokkal lépünk föl, akár a homoszexuálisok közössége kirívóbb magatartást tanúsít, akkor a mostani békés, nyugodt és egyensúlyi állapot meg fog bomlani.

– jelentette ki a Orbán miniszterelnök.

Ma is tanultam valami fontosat: nem vagyok magyar, viszont húzzam meg magam, különben lesz nemulass

– válaszolta erre Léderer.

(forrás: humenonline.hu)

Egy oldal, ahol az “előbújásról” beszélnek:
https://www.youtube.com/user/budapestpridevideo/videos…

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/ferenc-papa-isten-melegnek-teremtett-o-ilyennek-szeret-teged/

About Author

Szólj hozzá!