Sorting by

×

Mit tudhat méterenként 151.000.000.- forintért -összesen 5.300 millióért- egy zászlórúd? – Ja, ha Mészáros “építi”, az más!?

Az EU-s közbeszerzési értesítő alapján a HVG számolt be arról, hogy újabb munkát szerzett meg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Garancsi István-féle Market Építő Zrt.

5,3 milliárd forintért állítanak fel zászlórudat a Citadella várfalakkal zárt területén.

Az ajánlatkérő Citadella Vagyonkezelő Nonprofit Kft. kiírása szerint a konkrét feladatok közé tartozik

egy több elemből álló, változó keresztmetszetű – nyilván fölfelé vékonyodó – zászlótartó rúd legyártása, melynek 35 méter magasnak kell lennie.

Ezen lobog majd a 6×12 méteres nemzeti zászló,

azt majd motoros szerkezet húzza fel a helyére. A zászlóhúzó motor beépítése is a közbeszerzési feladatok közé tartozik, de áramellátásának biztosítása már nem, szóval arra még külön kell majd költeni.

A rúd-motor kombó még nem minden, az egy vasbeton tömbön áll majd, azt is hozni kell hozzá

A tömböt pedig egy dolomit sziklára épített ágyazatra rögzítik majd. A zászlórúd tervezett területét persze fel is kell tárni: a kapcsolódó diagnosztikai vizsgálatokat generáltervező biztosítja, a tender szerint a jelen munkák a vizsgálatokhoz szükséges munkákat tartalmazzák. A feltárások mélysége legfeljebb a megtalált sziklafelszínig tart, sziklabontásra nem lesz szükség.

A céldátum: március 14.

A feltárásnak, alapozásnak, rúdállításnak másfél éven belül kell elkészülnie, de a zászlórudat már március 14-ig meg kell csinálni.

A közbeszerzés nyílt eljárásban zajlott, de csak egy jelentkező akadt a feladatra, akik meg is nyerték. A ZÁÉV-Market páros tavaly december 22-én írta alá a szerződést. Ezzel még jól is járt a megrendelő, mert a projekt összköltségét eredetileg közel 5,8 milliárdosra becsülték, de

a Mészáros- és Garancsi-féle cégek megoldják az egészet 5,3 milliárdból.

Kapcsolódó

 

Mit tudhat méterenként 151.000.000.- forintért -összesen 5.300 millióért- egy zászlórúd? - Ja, ha Mészáros "építi", az más!?

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.