Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára úgy érezte, hogy ki kell oktatnia Fekete-Győr András és Önt is, ha egyetért azzal, hogy „az RMDSZ eladta a lelkét az Orbán-kormánynak”.

Fekete-Győr a hétvégén Kolozsváron,

az USR-PLUS romániai liberális pártszövetség kampánygyűlésén jelent meg, ahol Dan Barna elnökjelölt kampányát erősítette, de ahogy az Azonnalinak fogalmazott, látogatásának kettős célja volt, ugyanis közvetítőként szeretett volna fellépni

„az erdélyi magyarság és Dan Barna értékrendje”

között. Szerinte egyre több magyar is az USR-PLUS-ra szavaz, miután azok zéró toleranciát hirdettek a korrupció ellen, hisznek az európai együttműködésben és a haladó szellemű világban.

„Ők a Momentum Romániában”

– mondta Fekete-Győr a pártszövetségről, mely a közvélemény-kutatások szerint 21 százalékon áll fej-fej mellett a posztkommunista-nacionalista PSD-vel, előttük a Ludovic Orban frissen megválasztott miniszterelnök által vezetett nemzeti liberális PNL áll csak.

„Dan Barnának Kelemen Hunorral ellentétben esélye lehet arra, hogy Románia következő köztársasági elnöke legyen”.

A magyarok pedig azzal járnak a legjobban, ha olyan elnökjelöltre szavaznak,

„akinek esélye is van nyerni”,

ráadásul az USR-PLUS-nak is komoly kisebbségvédelmi programja van, fogalmazott Fekete-Győr.  Barna egyébként 12,6 százalékon áll a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az elnökjelöltek között, Kelemen Hunor pedig egyelőre csupán 2,9 százalékon.

Több sem kellett Orbánnak – most nem annak, hanem ennek

A némileg feledékeny államtitkárt szeretnénk emlékeztetni a 2009-es évre, amikor Nem méltóztattak támogatni az unióban Andor Mihályt:

“a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja nem támogatja Andor László uniós biztosi jelölését – közölte a Szájer József vezette képviselőcsoport. A fideszes EP-képviselők úgy vélik, hogy Andor jelölésénél nem a rátermettség, hanem Gyurcsány Ferenchez és Bajnai Gordonhoz fűződő személyi kapcsolata volt mérvadó.”

De vissza az orbáni bejegyzéshez:

“„Kedves Fegyőr! Nekünk meg az az alap, hogy ha van magyar jelölt, akkor azt támogatjuk!”

“Hát, jó reggelt kívánok, kedves Momentum: van magyar jelölt is! A kinti magyar közösségnek ugyanis 100 éve nem babra megy a játék… Hogy is mondtad korábban: “nekünk ez alap”. Hát, nekünk, magyaroknak meg az az alap, hogy a magyar jelöltet támogatjuk!”

A kommentekből

“Nekem meg az lenne az alap, hogy a magyar népet képviselje, mondom a NÉP-et, akik bérből,fizetésből próbálják eltartani magukat, no meg nem utolsósorban önöket! Aztán felőlem lehet bantu néger is!”

“Ó idők, ó erkölcsök… ”

Emlékeztek még? “A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja nem támogatja Andor László uniós biztosi jelölését – közölte a Szájer József vezette képviselőcsoport.”
Hazug kis majom”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét