Új párt alapításán törik a fejüket a Jobbikban

A kormány hadjárata a Jobbik ellen alighanem végső szakaszához érkezett. Tévedés ne essék, ez Magyarország, ahol a “kard ki kardnak” esélye sincs. Orbánék egyik fontos segédcsapatukat uszították szélsőjobbról a politikai közép felé tendáló pártra. A kegyelemdöfés joga most az egykori (?) pártkatona, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszéké.

Részletfizetés, vagy új párt?

Információink szerint a szombatra összehívott rendkívüli kongresszus egyik pontja ezért egy olyan alapszabály-módosítás lesz, amely lehetővé tenné, hogy a párttagok a Jobbik mellett – egy, az elnökség által meghatározott – más pártnak a tagjai is lehessenek. Amennyiben ugyanis bekövetkezik a számukra legrosszabb forgatókönyv és elindul a Jobbik felszámolása, az alapszabály módosítása nélkül nem tudnának új pártot alapítani és abban szerepet vállalni. Márpedig a 2022-es választásokon el akarnak indulni. Ha a Jobbik felszámolása megtörténik, akkor az új párttal – írja a Magyar Hang

Pökhendiség felsőfokon

“Az Állami Számvevőszék határozottan visszautasítja, hogy egyes pártok a jogállami kereteket megsértve ismételten pártpolitikai nyomásgyakorlással próbálják befolyásolni az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szervének törvényi előírások alapján végzett ellenőrzési tevékenységét, valamint ismételten durva, személyeskedő támadást intéztek az ÁSZ elnöke ellen.”

A fenti idézet az Állami Számvevőszék február 20-i közleményéből való. A szöveg vagy azt bizonyítja, hogy a szervezet végtelenül cinikus, vagy azt, hogy “testképzavarban” szenved, egyik opció rosszabb, mint a másik.

Gyurcsány Ferenc a Jobbikról

Gyurcsány Ferenc szerint a Jobbik – még Vona Gábor vezetése alatt – elindult egy mérsékelt irányvonal felé, ez a folyamat még tart a pártnál, nem fejeződött be.

„Amikor mi egy színpadon vagyunk a Jobbikkal – sokszor történt ez december óta – egyetlen vállalhatatlan mondat nem hangzik el” (Infostart)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük