A Sinopharm-ügy utóélete: magyar állami kitüntetést ér Bahrein külügyminiszterének

Hát ehhez rinocérosz-bőr szükségeltetik a Novák-Orbán-Szijjártó orcán! A hír, ami a Magyar Közlönyben megjelent így szól: Orbán Viktor kormányfő előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök magas állami kitüntetést adományozott a Bahreini Királyság külügyminiszterének. Hogy miért? Most figyeljen….

Abdullatif bin Rashid Al Zayani „a koronavírus-világjárvánnyal szembeni magyarországi védekezés megszervezéséhez nyújtott támogatása elismeréseként” kapta a Magyar Érdemrend középkeresztjét.

Emlékeznek?

2022 júniusában megjelent a koronavírus-vakcinák hatékonyságát szisztematikusan felmérő tanulmánysorozat, a HUN-VE harmadik része a Frontiers in Immunology című egészségügyi szaklapban. Ebben a tanulmányban részletes adatok olvashatók arról, amit más tanulmányokból részben már korábban is tudni lehetett, hogy a kínai Sinopharm vakcinája bizonyult a legkevésbé hatékonynak a Magyarországon forgalomba került, koronavírus elleni oltóanyagok közül.

A HUN-VE vizsgálatokat közlő tanulmánysorozat érdekessége, hogy annak szerzői között feltűnik, Müller Cecília országos tiszti főorvos és Kásler Miklós korábbi emberi erőforrás miniszter is.

Ennek ellenére….

Orbán Viktor kormányfő előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök magas állami kitüntetést adományozott a Bahreini Királyság külügyminiszterének. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Abdullatif bin Rashid Al Zayani „a koronavírus-világjárvánnyal szembeni magyarországi védekezés megszervezéséhez nyújtott támogatása
elismeréseként” kapta a Magyar Érdemrend középkeresztjét.

A talányos indoklásra, arra, hogy Öböl-térségből miként támogathatták a járvány elleni magyar védekezést, Szijjártó Péter adott magyarázatot. Azt mondta,

Bahrein kollégája közvetítésével adta át a járvány idején a kínai vakcina felhasználásának addigi teljes dokumentációját. Bahrein már előttünk járt, mert Bahreinben már elkezdték használni a kínai oltóanyagot, a Sinopharmot, amit Magyarország ismert.

A külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán azt írta, így

indulhatott meg az oltóanyag engedélyezési folyamata hazánkban, a bahreini külügyminiszter segítsége nélkül emberek tízezreinek, százezreinek az élete maradt volna veszélyben.

Sose felejtsék el, hogy minden kitüntetés önmagában csak egy darab anyag, amiből készült, nem ez adja meg a rangját és még nem is az adományozó személye, hanem akinek a mellére kerül, az hitelesíti, vagy nem…. Végezetül egy kis segítség, ha Abdullatif bin Rashid Al Zayani úgy dönt, hogy magára tűzi:

Az érdemrendről….

„Jelenleg a Magyar Érdemrend a negyedik legmagasabb magyar állami kitüntetés a Magyar Szent István-rend, a Magyar Corvin-lánc és a Magyar Becsület Rend után. Az Érdemrend fokozatait olyan személyeknek ítélik oda, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytatnak. A kitüntetéseket minden esetben a köztársasági elnök adományozza a miniszterelnök vagy az adott miniszter felterjesztése és ellenjegyzése mellett. A kitüntetéseket általában valamilyen nevezetes – Magyarország történelme szempontjából lényeges esemény tiszteletére tartott – ünnepen, többnyire nemzeti ünnepen, így március 15-én vagy október 23-án adják át. 2013 óta augusztus 20-án – Szent István király ünnepén – csak a Magyar Szent István-rendet adják át….” (forrás)

Eddig megkapták… többek között