Ezek mennek mostanában – Közismeret és közvélemény – Oltásellenesség és büntetőjog

Amint 3,5 millió ember megkapta az első oltását, (vagyis a tervek szerint a jövő hét szerda-csütörtök táján) megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Ezt immáron kormányrendelet tudatja minden érdekelttel. Orbán Viktor miniszterelnök privát tömegtájékoztatási csatornáján már azt is bejelentette, hogy a 3,25 millió beoltottnál járunk.

Múlt hét péntek óta azon morfondírozom, mit akar valójában Orbán Viktor,

Magyarország önjelölt örökös miniszterelnöke, aki olyanokat mond a közrádióban, hogy ha az oltási terv teljesül, akkor május közepe táján már kint vagyunk a vízből. (Vajon megbeszélték ezt a vírussal is?) Meg azt is közölte, hogy a baloldal oltásellenes, és hogy sok kormánypárti képviselő már azt javasolja: kell, hogy ennek büntetőjogi következményei legyenek, mert ilyen ellenzék nincs másutt Európában. Ennek a gondolatnak éppenséggel szép műsoridőt és jó néhány kerek mondatot szentelt a miniszterelnök, de azt is hozzátette:

most nincs mód ilyesmivel foglalkozni, mert a kormány energiáit lefoglalja a védekezés. Jóformán még kormányozni sincs idejük.

Orbán Viktor régen vallott a szándékairól ennyire pőrén hazug módon,

mert az oltásellenesnek kikiáltott ellenzék („a baloldal“) bizony vélelmezheti mondatait nyílt fenyegetésnek. Merthogy ugyan eddig (állítólag) a pártelnök úr fékezte a kormánypárti képviselők jogos haragját, de eljöhet az idő akár hamarost, amikor a gonosz ellenzék megbüntetésének nem lehet gátat szabni, oly erős és jogos lesz a megbántott magyarok reakciója. (Reszkess Gyurcsány! Ha a nyitás elhamarkodottnak bizonyul, az is a te bűnöd lesz!)

Ilyenkor érdemes a miniszterelnök úr állításait szembesíteni a tényekkel!

A Publicus Intézet március végén elvégzett kutatása szerint a megkérdezettek mintegy kétharmada nem gondolja az ellenzéket oltásellenesnek, Az összes megkérdezett 61 százaléka, ezen belül a Fidesz szimpatizánsok harmada vélekedett úgy, hogy az ellenzék nem oltásellenes. Ha pedig választhatnának a vakcinák közül, a Fidesz–KDNP-szavazók 51 százaléka inkább beoltatná magát, az MSZP-hez kötődők 84 százaléka felelte ugyanezt, de a jobbikosok, DK-sok és momentumosok körében is magasabb az oltási hajlandóság aránya, mint a kormánypárti szavazóknál. Na püff neki!

Közben pedig a Medián kutatása szerint a kormánypárti szavazók csaknem 80 százaléka elégedett a kormány járványkezelésével. Az ellenzéket pártolóknak ugyan csak 40 százaléka, de most ők is többen vannak ezen az állásponton mint egy hónappal korábban. A nagy többség az átoltottsági aránnyal is elégedett. Azt viszont a megkér-dezetteknek csak harmada tudja, hogy Magyarország nagyon rosszul áll az egy millió lakosra számított halálozások tekintetében.

Vagyis a köznek van véleménye, de nincs hiteles információja a tényleges helyzetről. Azaz véleményét készen kapja a kormánysajtóból, független és ellenzéki információkkal nem terheli a buksiját, mert azokhoz talán nem is jut(hat) hozzá.

Ezek persze csak közvélemény-kutatások, amelyeket nem kormányközeli intézetek végeztek el, az eredmény azért mégis kínos

Világos cáfolata a miniszterelnök úr ellenzéket illető állításainak, ha pedig puszta rágalom, amit Orbán Viktor és sleppje ismételget, vajon mire vélhető a büntetőjogi következmények emlegetése? Egyszerűen csak élénkül a választási kampány? Lehetséges, hiszen olykor az ellenzék is elszámoltatással, bírósággal fenyeget. Orbán Viktor talán ezért nem ejtett egyetlen szót sem az elhunytak rettenetesen magas számáról, a fertőzés még mindig nagyon gyors terjedéséről, az egészségügyi dolgozók és a kórházak súlyos megterheléséről, és kiváltképpen, hangsúlyosan nem beszélt az egészségügyi szakszemélyzet fizetésének emeléséről.

De azt megemlítette, hogy a kormányzásra is alig jut idő

Alapítványok létrehozására és kistafírozására közpénzből azért jut idő. Százmilliárdok folynak el így a közös kasszából magánkasszákba. Arra is jut idő, hogy megmagyarázzák: mindez a nemzet, a választók és az egyetemek javát szolgálja. Jut idő arra, hogy benyújtsák az Európai Unió újraindítási segélyalapjára a kormányzati programot, s ebből kiderül, hogy az ellenzéki városok igényeiről említést sem tesznek. Budapest a kormány tervei szerint nem kapna meg semmit, amit az önkormányzat kért. Vasutat is kell építenünk Belgrádig a kínaiaknak. Jutott idő a Fudan egyetem campusának megtelepítését előkészítő határozatra, s hamarjában még arra is volt idő, hogy ebből az üzletből kirúgják Fürjes Balázs államtitkárt egy sajtótájékoztató utáni pillanatban, amikor is bejelentette, hogy a kételyek ellenére lesz hely a kínai egyetemnek is meg a Diákvárosnak is. Közben pedig Szijjártó Péter macskajancsi és külügyminiszter megvétózta az EU Kínát a Hongkonggal szembeni új, erőszakos büntetőtörvény miatt elítélő közös nyilatkozatát. Az éppen csak kétes hírű (bizonyára jó, csak kicsit drága) kínai vakcinák pedig százezrével érkeznek Magyarországra, s az oltásra várók a telefonban talán már azt hallják: vagy jó lesz a kínai, vagy várhat még két-három hetet, s akkor talán majd kap másikat.

Egyfelől láthatóan túl sok közös (sajnos jobbára kétes) üzleti vállalkozás köti össze a magyar kormányköröket a hatalmas Kínai Népköztársasággal, másfelől a kormány így közli az Európai Unióval: ha leállítják a hozzánk irányuló pénzfolyamot holmi jogállami nyavalygás miatt, akkor mi vesszük a kalapunkat és majd a Kelet keblére borulunk. Értelmes kormányzásra, a járvány elleni teljes körű védekezésre, a gazdasági válság enyhítésére valóban nincs idő s főként ész, de a magánzsebeket megtöltő, Fidesz-érdekű kormányzás egy pillanatra sem szünetel.

Az már csak igazán apróság,

hogy a kormány kedvelt, jó migránsai, orosz és ukrán tulajdonosok Dunaújvárosban összevesztek a vasmű ügyein, s az egyik fél úgy gondolta, bunkósbottal szerezhet érvényt igazának, elégre otthon úgy szokták. A helyi hatóság ugyan rendet teremtett egy hadseregnyi rendőrrel, de épp a rendőrök közöl-ték a nyilvánossággal, hogy bűncselekmény nem történt, a továbbiakban nincs mit tenni. A kormány még csak nyilatkozatot sem adott ki arról, hogy Magyarországon a tulajdonjogi viták elintézésének nem ez a módja, nem vontak kérdőre senkit, nem utasítottak ki senki, feljelentés nem történt, a kormány mossa kezeit. Magyarországon a jó keleti migráns azt tesz, amit akar – olyannyira, hogy a tettesek megígérték: visszatérnek, de nagyobb erőkkel.

Ezek mennek nálunk mostanában – írhatta volna Popper Péter, ha megőrizte volna számunkra a sors.

Orbán Viktor és semmirekellő bandája rátelepszik az életünkre a mindennapokban is, mint a guánó, keményen, vastagon. Mert ránk, magyarokra így ül ez a fideszes kor a járvánnyal vészesen súlyosbítva, s tönkreteszi az országunkat, megnyomorítja az életünket, kiszipolyozza a lelkünket. Aki nem fideszes, az megkapta a miniszterelnöki figyelmeztetést: ő oltásellenes! – és ennek következményei lesznek! Az ilyen helyzetekre mondták a rómaiak:

Si vis pacem, para bellum! Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

 

olt

3 thoughts on “Ezek mennek mostanában – Közismeret és közvélemény – Oltásellenesség és büntetőjog

  • Remélem elnyered büntetésed cigány kipcsák ,,amit érdemelsz az orosz kőbánya, reszkess te alja népgyilkos

  • Csak néhány kérdés: nem hazaárulás az országunk eladósítása nagyhatalmaknak? Nem hazaárulás a nemzeti vagyon átjátszása “baráti” magánalapítványokhoz, amelyeknek kuratóriumi tagjai életük végéig ott ülnek majd a helyükön? /Mármint ha börtönbe nem kerülnek./ Nem hazaárulás kijelenteni, hogy a haza nem lehet ellenzékben, és ezzel hazán kívülinek, idegenszívűnek, ellenségnek bélyegezni az ellenzéket? Nem gyűlöletkeltés oltásellenesnek beállítani, hamisan, az ellenzéket? A hajléktalanok ellen hergelni? Kommunistázni azoknak, akik a kommunista Kínával barátkoznak, ide akarják telepíteni kommunista egyetemét, a mi pénzünkből és rovásunkra? Nem az a cél, hogy miután az EU-tól elég lóvé jött, ne kelljen népszavazást tartani a Huxitról, hanem az EU biztonságpolitikai okokból kirúgjon bennünket?
    Pontosan mi az az emberiség elleni bűntett? És az emberség elleni?

  • Még egy kérdés: gondolt arra bárki, hogy ha most az iskolanyitás és a meccsek miatt beindul a 4. hullám, marad a veszélyhelyzet és Orbán újra megkapja a teljes felhatalmazást? Ami azt jelenti, hogy az ellenzéki előválasztásnak feltehetőleg annyi. Az internet ugyan marad, de a személyes kitelepülések, fórumok stb. valószínűleg betiltásra kerülnek majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük