BanánköztársaságKiemelt hírek

Megvan a szupertitkos magyar járványügyi statisztika! – Kásler prof -tudattalanul, de- hathatósan működött közre!

Megvan a szupertitkos magyar járványügyi statisztika! - Kásler prof -tudattalanul, de- hathatósan működött közre!

Hónapok óta kérik a kormányt a szakemberek, hogy tegyenek közzé pontosabb járványadatokat, amikből tágabb képet kaphatunk a helyzetről, ám egyelőre nem történt ez ügyben előrelépés. A virológusok különösen azt szeretnék, ha lenne statisztika arról is, hogy hogyan oszlik meg az oltottak és oltatlanok között a koronavírus miatt kórházba kerültek és az elhunytak száma.

A kormány a szakemberek kérését a személyiségi jogokra hivatkozva utasítja el

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szeptember 29-i kormányinfón azt mondta, hogy

a személyes adatok védelme miatt nem hozzák nyilvánosságra, konkrétan ki oltott és ki nem oltott a súlyos covid-betegek közt.

Azt azonban elmondta, hogy

nyolcszor, tízszer, százszor nagyobb az esélye a halálozásnak az oltatlanok körében, ezt nemzetközi adatok is igazolják.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerint azonban a napokban Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere igen érdekes kijelentést tett, és ezzel lebuktatta saját magát. Közösségi oldalán ez olvasható:

“Kásler lebuktatta saját kormányát az oltottsági adatok kapcsán

Kásler Miklós lebuktatta a saját kormányát az oltottsági adatok kapcsán, hiszen kiderült:

igenis rendelkezésükre áll egy komoly és rendszerezett adatállomány, amelyet azonban előttünk titkolnak

– jelentette ki Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szombati online sajtótájékoztatóján. Az MSZP-Párbeszéd európai politikusa arra utalt, hogy

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter legutóbbi, montenegrói látogatása során – a kormány beszámolója szerint – bemutatta tárgyalópartnereinek azt a járványügyi tanulmányt, amely 3,7 millió magyar ember oltás utáni fertőzési és halálozási adatait tartalmazza.

Ujhelyi ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy

immár három hete hiába várja a covid-betegek oltottsági adatait kikérő közérdekű adatigénylésére a választ a kormányzati illetékesektől, Müller Cecília tiszti főorvos azonban legutóbb további 45 nap haladékot kért a vészhelyzeti leterheltségre hivatkozva.

Kásler miniszter elszólása

 „Itt van a negyedik hullám és nem tudjuk, hogy mennyire vagyunk biztonságban. Más országokban épp az oltási kedv erősítése miatt hozzák nyilvánosságra a covidos betegek és elhunytak oltottsági adatait, csak nálunk titkolja ezt az információt a kormányzat”

– fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve:

Kásler miniszter elszólása bizonyítja, hogy a kormány rendelkezik a rendszerezett adatokkal, így egyetlen munkatárs többletmunkájára sincs szükség annak összesítéséhez.

Az MSZP politikusa arra is emlékeztetett, hogy

a kormány jelenleg is rendszeresen frissített módon nyilvánosságra hozza például az elhunytak adatait, benne az életkorukat és alapbetegségüket, vagyis a kegyeleti okokra történő hivatkozásuk is hibás.

A szocialista EP-képviselő a sajtótájékoztatón közölte: a Kásler Miklós által hivatkozott tanulmány teljes nyilvánosságra hozatala érdekében is újabb közérdekű adatigényléssel élt a minisztérium felé, ennek törvényi alaphatárideje a napokban szintén lejár. Ujhelyi szerint a kormányzat titkolózása mögött feltehetően a Sinopharm esetleges gyengébb hatásfoka állhat, amelyet titkolni akarnak, hiszen Magyarországon elsősorban épp azt az idős korosztályt oltották ezzel a vakcinával, amelynek körében még maga a kínai gyártó sem ajánlotta annak használatát és amely korosztályhoz most az elhunytak jelentős többségét sorolják.

„Nem vagyok hajlandó Müller Cecília kérésére még 45 napot várni

Minden egyes nap nagyobb számban veszítünk el honfitársainkat a kormány titkolózása és alkalmatlansága miatt. Hozzák nyilvánosságra az adatokat és a Kásler által hivatkozott tanulmányt! Elég volt a titkolózásból!”

– fogalmazott Ujhelyi István, hozzátéve:

ha az adatok ismeretében kiderülne, hogy a Sinopharm kevésbé volt hatékony az idősek körében, akkor tömegek jelentkeznének harmadik vagy épp első oltásra. Az MSZP-Párbeszéd európai politikusa szerint ezért kijelenthető, hogy minden újabb megbetegedés vagy haláleset a „kormány lelkén szárad.”

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Fotó: U.I. facebook oldala

 

Megvan a szupertitkos magyar járványügyi statisztika! - Kásler prof -tudattalanul, de- hathatósan működött közre!

About Author

Szólj hozzá!