Bayer Zsolt 385 ezre bánja – a kúria döntött: fizetnie kell!

A Kúria helyben hagyta a másodfokú ítéletet, amely szerint Bayer Zsolt 300 ezer forintot fizethet Hadházy Ákos független képviselőnek a most zárult személyiségi jogi perben. Ezen felül köteles az államnak 70 ezer forintos, illetve a Hadházyt illető 15 ezer forintos perköltséget is finanszírozni.

Bayer Zsoltot 2017-ben vonták felelősségre, miután Hadházy Ákost minősíthetetlen hangnemben bírálta, amiért a parlamenti képviselő azt állította, hogy az Orbán-kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról.

Bayer a blogján írta:

Ha már Simicska így bedobta a gecizést, akkor át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: „Hadházy geci, Szél Detti nyeli”.

Egy hónappal később pedig

„Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember” címmel jelentette meg egy írását.

Bayer és az 5 forintosok

„Hadházynak 5 forintosokban fogom kifizetni a 300 ezer forintot. Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára”.

Hadházy Ákos közösségi oldalán így számolt be a kúria mostani döntéséről

“Bayer Zsolt a Kúria döntése szerint is megsértette a becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogomat. A másodfokú ítélet után azt hazudta, hogy nem fog fellebbezni és ötforintosokat is gyűjtött a büntetés kifizetésére. Mégis felülvizsgálatot kért, hogy ne kelljen fizetnie, ha mégis, akkor kevesebbet…

A Kúria viszont helybenhagyta az ítéletet, az eddigieken felül az államnak 70 ezer, nekem 15 ezer forint perköltséget is fizetnie kell.

Nem tudom, hogy a bíróságnak is ötforintosokkal akar-e fizetni,

de ha nekem így szeretne, akkor üzenem a művész úrnak a következőket:

1) Társasházban lakom, közös udvarban két pedagógussal. Ők rendes emberek, gondolom, ha egy halom aprót találunk az udvarunkon, segítenek összesöpörni és megőrizni, amíg a tulajdonosa nem jelentkezik érte.

2) A nekem megítélt sérelemdíjat kérem két héten belül átutalni, amennyiben nem érkezik meg az utalás, kénytelen leszek végrehajtást indítani!”

koronavírus

Egy hozzászólás itt: “Bayer Zsolt 385 ezre bánja – a kúria döntött: fizetnie kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük