Emmi a drasztikus “ágyfelszabadításról”: A betegek maguk mondták le a műtéteket!

Nem volt ágykiürítés, a tervezhető beavatkozásokat a betegek is lemondták, ezért is csökkent április végére a foglalt ágyak száma – írta az ATV.

Hát persze! A betegek maguk kérték…..

Az aktív ágyak kihasználtsága 39%-os, a krónikus ágyaké 44%-os volt áprilisban – ez a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő jelentéséből derült ki. Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő hetek óta próbálja kideríteni, hogy hány beteget küldtek haza a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán. Elmondása szerint összesen 24 466-ot. „Ez valószínűleg egytől-egyig olyan embereket jelöl, akik valamilyen formán egészségügyi károsodást szenvedtek, mert vagy akut, vagy krónikus kezelést nem kaptak meg” – magyarázta.

Óriási visszaesés következett be a rehabilitációs ágyak kihasználtságában is, ez a februári 87 %-ról áprilisra 30 %-ra esett vissza. Az 57 százalékpontos visszaesés, 8690 beteget jelentett.

Az EMMI az ATV megkeresésére azt írta:

Szél Bernadett rosszul számolt, és még ennél is durvábban csúsztatott. Március 14-én 66% volt a foglalt ágyak aránya, március 30-án pedig 42%.

Nem volt ágykiürítés, a halasztható műtétek elmaradása, és a tervezhető beavatkozások betegek általi lemondása miatt csökkent április végére 38%-ra a foglalt ágyak száma.

Senkit sem engedtek haza a kórházból, akinek az élete veszélybe került volna.

Jelenleg fokozatosan zajlik a korábban halasztható beavatkozások elvégzése, és ezáltal nő a foglalt ágyak száma is.

Kásler Miklós is megnyilatkozott:

„Ha bárki úgy érzi nem kapta meg a megfelelő ellátást, forduljon a kórház főigazgatójához, forduljon a betegjogi képviselőhöz, vagy akár jelentkezzék az emberi erőforrások minisztériumában”

Egy vélemény a bejelentésről:

“Hát persze. Egyenesen kérték a betegek – főleg a magatehetetlenek – , hogy tegyék őket ki a kórházakból. De bizonyára csak azért kérték, mert együttműködtek a kormánnyal.
Nem értem, hogy a történelmi siker hirdetéseiből ez miért maradt ki?!

Hol voltak, hol vannak a “boldog” betegek, akik lemondtak a műtétekről?

Na ne vicceljünk már.”

koronavírus

Egy hozzászólás itt: “Emmi a drasztikus “ágyfelszabadításról”: A betegek maguk mondták le a műtéteket!

  • 2021.03.07 - 15:56
    Közvetlen hivatkozás

    Kásler Úr ezt annak mondja a hazug szájával hogy a betegek mondták le a műtéteket,akinek két anyja van vagy aki legalább akkora vadmarha hogy ezt el is hiszi,a sikeres agy mosás után!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük