Kerítésen innenKiemelt hírek

Jelnyelven nyomul a “Stop mindenki…” Fidesz-kampány – A siket és nagyothallók sem ússzák meg, de mi lesz a gyengén látókkal?

Jelnyelven nyomul a "Stop mindenki..." Fidesz-kampány - A siket és nagyothallók sem ússzák meg, de mi lesz a gyengén látókkal?

Mostantól nem lehet mentség, hogy valaki siket, esetleg nagyothall, a Fidesz mindenre gondolt. Akadálymentesítették a sebtiben átvariált  “Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” petíció elérhetőségét. Most már csak a korlátozottan látóknak van esélyük, hogy rájuk rontsanak a lakásokba is becsengető aktivisták, bár lehet, hogy már készül a “Hangos stoppolás” is!

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a “Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” petíció

– közölte a Fidesz.

Mutatom: STOP – Köszi….

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták:

két fideszes politikus – Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő – közösen kezdeményezte az aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy a jelnyelvet használó siket és nagyothalló emberek is csatlakozhassanak a petícióhoz.

Hozzátették:

ma Magyarországon több mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él.

A Fidesz október 22-én jelentette be, hogy a “Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” címen indított aláírásgyűjtését “Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” elnevezéssel folytatja tovább. A párt a petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között “egyszer már tönkretették az országot”.

A vakok és gyengénlátók se maradjanak “stop” nélkül!

Ezt valahogy úgy lehetne lehetővé tenni számukra, hogy két jó orgánumú fideszes járná végig egy képzeletbeli (?) lista alapján a látássérülteket és mesélné el nekik, hogy nyugodtan aláírhatják biankó, amit az orruk alá tesznek, hiszen Orbán Viktor a garancia arra, -akiről tudvalevő, hiszen Ő maga állította, hogy soha nem hazudott!- hogy meg kell állítani, akit meg kell. Remek választás lenne például Nagy Feró, Kovács Ákos és/vagy Cini alkalmazása is, akik “dalban mondhatnák el” ugyanezt.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Jelnyelven nyomul a "Stop mindenki..." Fidesz-kampány - A siket és nagyothallók sem ússzák meg, de mi lesz a gyengén látókkal?

Szólj hozzá!