Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó - Városi Kurír

Sorting by

×

Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

Az ember azt hinné, a számok semleges dolgok. Talán azok is, de ahogy használják őket, abból már méretes taplóságok nőhetnek nagyra. Pláne akkor, ha valaki hirtelen elfelejt számolni..

Hirdetés

1. A Mészáros-féle médiabirodalomhoz tartozó Spíler tévéből kirúgták az egykori sztárfocista sportkommentátort, Hrutka Jánost

Röviddel ezután, mintegy véletlenül, egy fideszközeli sportújság is tapló lejárató cikket írt ellene, a facebook oldalán megjelenő taplókirály kormánypárti trollhadseregről nem is beszélve. Elvégre ha lúd, legyen kövér. (Csak így, kisbetűvel, Kövér házelnököt sosem merném leludazni. Egyik fél sértődését sem szeretném kiváltani.)

A bűne az volt, hogy egy fb-bejegyzésben sportolótársa, Gulácsi Péter mellé állt, aki a “Család az család” mozgalomhoz csatlakozott. A mozgalom tiltakozik az alaptörvénymódosítás ellen, amely a melegeken akart elsősorban ütni, de ha már lendületben volt, korlátozta a különnemű élettársak és az egyedülállók jogát is az örökbefogadáshoz. Legfeljebb több gyerek marad állami gondozásban, taplóéknál kicsire (kicsikre) nem adnak.

Hrutka csendes szolidaritása ingerelte a rezsimet, noha Orbán Viktor az Európai Parlamentben pár éve azt mondta, soha nem korlatoznák azok megszólalását, akik nem értenek egyet velük.

Na ugye, ebből is látszik, hogy Mészáros Lőrincéknek semmi közük Orbánhoz

A kirúgási parancsot végrehajtó tévés kisfőnöknek ahhoz már nem volt elég bátorsága, hogy nyíltan beszéljen. Azzal takarózott, hogy “vérfrissítésre ” van szükség, és Hrutka már három és fél éve dolgozik náluk.

Vérfrissítés? Ez tetszik nekem. Hrutkából három és fél év sok. Orbán 11 éve egyfolytában miniszterelnök. Az már több, mint három Hrutka. Ha az első ciklusát is beleszámolom, akkor 15 évet -több, mint négy Hrutkát- húzott le ugyanabban a székben.

Jaj, szegény. Szerintem percek múlva letiltják a képernyőről. Még háttérkép se lehet belőle az időjárásjelentésnél. Kell az a vérfrissítés.

2. Mészároséknak e héten máskor is meggyűlt a bajuk ezekkel a fránya számokkal

A hírek szerint a márciusi 15-i hosszú hétvégét új párjával dubaji kiruccanással ünnepelték. Csak, mert a Dunaparton nem sétálhattak, azt Karácsonynak nem engedte megnyitni az Operatív Törzs.

Az természetesen magánügy, Mészáros Lőrinc kivel, mivel, hol tölti szabadidejét, ne is jöjjenek azzal, hogy tapló dolog ez az újgazdag urizálás. De az talán nem, hogy miből és mennyit költött, hiszen állami megbízásokból gazdagodott.. És itt jönnek megint azok a tapló számok. A NER oligarcháinak kedvenc magángépén egy órás repülés az információk szerint 3 millió forintba kerül. Ez oda-vissza 10 órás út, 30 milllióból már ki is jön. Bolondnak is megéri.

Az is magánügy, kedves olvasó, hogy Ön mennyit keres. De az megintcsak közügy, hány évig kell dolgoznia (bocsánat: Orbán-nyelven lejsztolnia) egy hasonló útikalandért. Ha átlagkeresete van, akkor hét évet. Elrepül az hamar, és akkor már jöhet is a repülés Dubajba!. Már ha a hét év alatt nem eszik, nem iszik, nem lakik, nem vásárol. Úgysem fogyasztói társadalomban élünk, hanem munkaalapúban, ne felejtse el! Mészáros is a két dolgos kezének köszönheti a milliárdjait.

Ha Önben nincs semmi kitartás, és nem szeretne hét évet várni, akkor is van egy ajánlatom, bár igazság szerint nem érdemli. Ha jól számolom, egy havi fizetéséből már repülhet is 10 percet a luxusgépen. Ha mázlija van, Felcsutra ennyi idő alatt is eljut. Ki tudja, ha összeszedi magát, talán ott viszi még valamire. Van, akinek sikerült.

3. Egy pénzügyminisztériumi államtitkárról azt hihetnénk, hogy a számok terén nem követ el tapló tévedéseket

De tapló ellen nincs vakcina, nincs védettség. Tállai Andrásnak sikerült a fb oldalán azt ünnepelnie, hogy már “1.500.000 millió embert” oltottak. Ez ugyebár 1500 milliárd állampolgárt jelentene.

Apró probléma, hogy a Földön összesen 8 milliárdan élünk, és ebben Soros, a brüsszeli bürokraták, sőt Gyurcsány is benne van, akikre igazán kár vakcinát pazarolni.

Miután kitört az össznépi röhögés, a bejegyzést gyorsan eltüntették. Nagy kár, mert két izgalmas lehetőség is felmerül magyarázatként. Az természetesen nincs közöttük, hogy Tállai ez egyszer tapló hibába esett.

  • Az egyik lehetőség, hogy Tállai olyannyira megbízik Novák Katalin családügyi miniszter programjában, hogy hihetetlen népességrobbanást jósol. Különösen az óriás méretű autók vásárlásához ígért hozzájárulás, valamint a miniszterasszony szintén átütő erejű fb bejegyzései.tehetnek csodákat
  • A másik, hogy Tállai egyszerűen másik számrendszerben gondolkodik. Ha ezt tette már akkor is, amikor az adóhatóság elnöke volt, akkor végre megértettem, miért van nálunk az Unió legmagasabb ÁFÁ-ja. Valójában nem 27%-ot akart kiróni, hanem a mi számrendszerünk szerint jóval kevesebbet. Csak ő másik számrendszerben számol..

Most várom, mikor téríti vissza, amit sok év alatt befizettem. Csak attól félek, a hónapokat is elszámolja, és várhatok még párszáz évet.

 

tapló

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2021.03.22 - 13:17
    Közvetlen hivatkozás

    Érkezett levelemen a feladó: Konszolidátor: NISZ Visszaküldési cím: Bp Főváros KH. Elgondolkodtam, hogy helyből kidobom, mert kérdőívekre nem válaszolok. Meglepetésemre a levélben megtaláltam a védettségi igazolványomat. Egy szó sem esik róla, hogy mit, miért, mikor kell visszaküldeni. Aláíró: Budapest Főváros Kormányhivatala. Kérdésem? Nem a Kormánynak van kormányhivatala, igaz az van minden kerületben, vidéki városban, stb. – s ezeken a helyeken a Kormányhivatal x városi fiókja, vagy vmi hasonló.

    Válasz
  • Visszajelzés: Gábor György: echte magyar történet napjainkból, négy felvonásban - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.