Orbán aláírta, majd tett rá! Magyarország légterén több Belarusz repülő is átevickélt a hétvégén - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán aláírta, majd tett rá! Magyarország légterén több Belarusz repülő is átevickélt a hétvégén

Majd mimagyarok megmutatjuk! Mit is? Hogy a miniszterelnökünk annak ellenére, hogy megszületett az Európai Tanács döntése azzal kapcsolatban, hogyan szankcionálják a belarusz államot a Ryanair légitársaság Athén – Vilnius járatának eltérítése miatt, aminek értelmében megszűnik a légi közlekedés Európa és Fehéroroszország között, amit nem vétózott meg, hanem aláírt, nem tartotta magát ígéretéhez.

Hirdetés

Orbán nem vétózott!

A döntés értelmében tehát az EU repterei nem fogadják a fehérorosz légitársaságok gépeit, sőt, azok át sem repülhetnek az uniós tagállamok légterei felett.

varosikurir utvonal
fotó: https://shqiptarja.co

Ámde….

Hadházy Ákos közösségi oldalán írta meg egy albán újságra és saját kutakodására hivatkozva:

“Hiába tiltották meg elvileg 25-én, hogy a fehérorosz diktatúra gépei használják az EU légteret, Magyarország felett 26-án és 27-én is minden további nélkül átrepülhettek az Orbán barátjának a fővárosából felszálló gépek, 27-én kettő is.

A Belavia légitársaság EW-366PP lajstromjelű gépe 26-án Albániába, 27-én Tunéziába, az EW-512PO lajstromjelű gép pedig 27-én Szerbiába vitt utasokat a légtérzár ellenére.

Az útvonalakon az is látszik, hogy a lengyelek és a szlovákok komolyan vették az embargót, rajtunk kívül viszont a románok, horvátok és az olaszok nem.”

Nem csak Orbán tesz a világ szavára….

Újabb újságírót vettek őrizetbe Belaruszban, ezúttal a Hrodna.life hírportál főszerkesztőjét – közölte a Fehérorosz Újságírók Szövetsége. A szervezet közleménye szerint Aljakszej Sotát, a Hrodna.life főszerkesztőjét a háza közelében vették őrizetbe. A Hrodna.life szerint az újságíró mellé hajtott egy mikrobusz, és az abban ülő ismeretlenek a járműbe kényszerítették.

Sota korábban a tut.by fehérorosz hírportál újságírója volt, amelynek több munkatársát szintén őrizetbe vették. Márciusban a hrodnai bíróság tárgyalta a Hrodna.life főszerkesztőjének ügyét, akit szélsőséges anyagok terjesztésében találtak bűnösnek és pénzbírsággal sújtottak, Egy másik vasárnapi bejelentés szerint a társadalmi rend megdöntésére irányuló szervezkedéssel vádolják Jegor Dudnyikov orosz állampolgárt. Anton Gasinskij, Dudnyikov ügyvédje közölte, hogy

a fiatal férfi ellen azért emeltek vádat, mert az ellenzék számára forgatott reklámfilmekben szerepelt. (Forrás)

 

orbán

 

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.